Због болести лекара не раде сеоске амбуланте на подручју општине Мали Зворник

Због болести четири лекара малозворничког Дома здравља, од укупно 12, колико их је запослено у овој установи, привремено су престале да раде теренске здравствене амбуланте у селима на подручју општине.

Теренске здравствене амбуланте у селима на подручју Малог Зворника су привремено затворене и неће радити јер су четири лекара Дома здравља због болести морала на боловање. Из истог разлога, до даљег неће радити ни ултразвучни кабинет за одрасле, потврђено је из ове здравствене установе. Тим поводом, огласио се председник општине Зоран Јевтић упутивши извињење грађанима због настале ситуације.

,,Ми тренутно немамо законску могућност да помогнемо грађанима јер је новог лекара могуће ангажовати тек након боловања запосленог дужег од 30 дана. Ово је ситуација коју нисмо могли да предвидимо и, нажалост, задесила нас је пред сезону грипа“, каже Јевтић и додаје да се нада да ће проблем бити решен и пре тог рока. Из Дома здравља су поручили да сви пацијенти из околних села могу телефоном заказати преглед код лекара, док ће сви хитни случајеви бити примани током 24 сата, уз уобичајену процедуру.

Допис Дома здравља

Новинар: Слободан Пајић

Фото: Далибор Крстић

Share