Четврта „Скобаљијада“ и „Гурманијада“ одржане 13. јуна у Малом Зворнику.

Првопласирани такмичар на IV „Скобаљијади“ је Слободан Ристић из Лазаревца, са уловом од 3.690 грама.

Друго место освојио је Бојан Марковић из Лепосавића, који је уловио скобаља тешког 2.640 грама, а трећепласирани је искусни мештанин Ненад Вучетић, са уловом тешким 2.010 грама.

Најмлађи такмичар манифестације је Милош Кубатрија из Братунца. Њему је додељена плакета и мајица ,,Ротари Клуба“ Лозница овогодишњег спонзора и пријатеља IV малозворничке Гурманијаде и Скобаљијаде.

Најуспешнијим риболовцима додељени су пехари, дипломе и комплети риболовачке опреме.
Врховни судија риболовног такмичења био је Бранко Пеша, а његов заменик Бранко Бошковић. Укупан измерен улов је 33 килограма и 870 грама.

Кулинарски жири представљали су неки од лидера Удружења ,,Асоцијација кувара Србије“:
председник Јовица Јовичић, афирмисан као водитељ популарне ,,Паклене кухиње”, Александар Живковић, председник Управног одбора Асоцијације, Бојан Бркуљ, генерални секретар овог Удружења и Никола Миловановић, шеф кухиње америчке резиденције.

За овогодишњу Гурманијаду пријављено је 15 екипа. Такмичење је одржано у III категорије: кување гулаша на ловачки начин, кување чорбастог пасуља и кување рибље чорбе.

Прво место у у справљању ловачког гулаша освојила је екипа ,,Етно котлић“ из Костајника, крај Крупња. Другопласирана је комбинована екипа мото клуба ,,Црни змајеви“ (Black dragons) Бања Ковиљача и ,,Ротари Клуб“ Лозница. Трећепласирана је једина екипа коју су чиниле искључиво даме ,,Мајсторице“, из Малог Зворника.

Првак у кувању чорбастог пасуља је ,,Чича Глиша“, гастроном из Брасине, крај Малог Зворника, похваљен због коришћења земљаног посуђа. Другопласирана екипа су ,,Хајдуци“ из Бијељине, а треће место припало је екипи ,,Почуча ауто“ из Малог Зворника.

Будући да је екипа мото клуба „Црни змајеви“ (Black dragons) Бања Ковиљача и ,,Ротари Клуб“ Лозница била једина пријављена у категорији справљања рибље чорбе, по процени укуса и квалитета, стручни жири им је доделио II место.

Главни организатор ове манифестације је општина Мали Зворник, у сарадњи са Клубом спортских риболоваца “Дринско језеро“ Мали Зворник.

Пријатељ манифестације и спонзор посебних награда за учеснике је “Ротари Клуб“ Лозница.

Захвалнице су додељене свим медијским покровитељима манифестације „Скобаљијада“ и „Гурманијада“: РТС 1, Новосадској Телевизији, РТВ Бијељина, ТВ “Подриње“, ТВ “Лотел“, штампаним медијима “Вечерње новости“, “Блиц“, Ревија “Зов“, “Мађар-зо“ и “Лозничке новине“, те интернет порталу Мали Зворник Инфо.

Уредник: Далибор Крстић
Фото: Далибор Крстић

Share