Женска боксерска репрезентација Србије: Стварамо будуће олимпијске победнице

Спортисти Србије су фокусирани, вољни и спремни наступали за своју земљу на трећим по реду Европским играма (European Games Kraków-Małopolska 2023), од 21. јуна.

У осврту на учинак репрезентивки Србије у боксу, тренер КБС „Обилић”

Мирко Ждрало истиче:

„Колико год јучерашњи дан изгледао резултатски неуспјешан, ове три дјевојке мени као тренеру показале су да могу урадити много у будућности, да имају карактер и да могу парирати најбољима на свијету.

Сара Ћирковић (54 kg) је у свом првом мечу на Европским играма боксовала против Иркиње Jennifer Lehane, у првој рунди Сара је успјела да наметне свој стил и освојила је прву рунду са 5:0.

У друге двије рунде противница је опструисала борбу држањем, што јој је ринговни судија дозволио, а бодовне судије су је за то наградиле и на крају Иркиња је славила подјељеном одлуком, тројица судија су побједу дали Иркињи док су двојица бодовали за Сару.

И након одгледаног снимка овог меча и даље мислим да је по свему Сара требала да побједи овај меч али то више није важно, исправљамо наше грешке и настављамо даље још јаче. 🇷🇸

Анђела Бранковић (57 kg) се након три и по године поново вратила у ринг и вољом жреба на Европским играма срела се са изузетно квалитетном противницом, преставницом Енглеске.

Анђела је током читавог меча имала иницијативу, и након овако велике паузе својом вољом, карактером довела је меч у егал позицију, те је могао да припадне и њој, али Анђела јуче иако није побједила противницу, побједила је сваку моју сумњу, као тренера, а и сопствене, да ли може да се врати на ниво врхунског бокса. 🇷🇸

Милена Матовић (66 kg) јуче је боксовала против Свјетске и Европске шампионке, Иркиње Amy Sara Broadhurst, и изгубила бодовном одлуком судија након пруженог више него доброг меча.

Милена је од исте противнице поражена прекидом у другој рунди на Сениорском првенству Европе прије нешто мање од годину дана, што је показатељ великог напретка и сигуран сам да вријеме које долази ће тек да покаже колико Милена може. 🇷🇸

Остатак нашег тима, Наталија Шадрина, Нина Радовановић и Николина Гајић наступају наредних дана. Остајемо у фокусу и јуримо Олимпијски сан! ” 🇷🇸

Боксерску репрезентацију Србије представљају:

Омер Аметовић (51 кг), Алексеј Сендрик (63.5 kg), Вахид Абасов (71 kg), Владимир Мирончиков (80 kg) и Владан Бабић (+92 kg), а у женској конкуренцији Нина Радовановић (50 kg), Сара Ћирковић (54 kg), Анђела Бранковић (57 kg), Наталија Шадрина (60 kg), Милена Матовић (66 kg) и Николина Гајић (75 kg).

Европске игре трају од 21. јуна до 2. јула 2023. године

„Величина се не рађа, величина се ствара! Свакога дана, годинама, упорношћу, падовима, устајањем, победама, сузама и осмесима. До пóбеде!”

Олимпијски комитет Србије

📷 Фото: Олимпијски комитет Србије / Боксерски савез Србије / БК „Обилић ТРБ” Зворник / СУБ „Обилић – 1389 МЗВ” – Мали Зворник

Nadomak olimpijskog sna: Bokseri Srbije spremni za Evropske igre u poljskom Krakovu

Share