Надомак олимпијског сна: Боксери Србије спремни за Европске игре у пољском Кракову

„Величина се не рађа, величина се ствара! Свакога дана, годинама, упорношћу, падовима, устајањем, победама, сузама и осмесима. До пóбеде!”

Олимпијски комитет Србије

Спортисти Србије фокусирани су, вољни и спремни да наступе за своју земљу на трећим по реду Европским играма (European Games Kraków-Małopolska 2023).

Светска и европска шампионка Сара Ћирковић и нова такмичарка Боксерског клуба „Обилић ТРБ” Зворник и Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника, Анђела Бранковић, заједно са тренером и оснивачем клуба Мирком Ждралом налазе се на завршним припремама у Олимпијском центру Владиславово у Пољској.

У Олимпијском центру Пољске, заједно са репрезентацијом Пољске, наше девојке припремају се за изазове који су пред њима. Након припрема следе Европске игре, такмичење које ће бити квалификационо за Олимпијске игре и окупиће 7000 најбољих спортиста Европе у олимпијским дисциплинама. 🇷🇸


🥊 Квалификациони турнири за Олимпијске игре 2024. године, Европске игре Краков (Пољска), почеће 21. јуна 2023. на Градском стадиону у Кракову.

Боксерску репрезентацију Србије представљају:

Омер Аметовић (51 kg), Алексеј Сендрик (63.5 kg), Вахид Абасов (71 kg), Владимир Мирончиков (80 kg) и Владан Бабић (+92 kg), а у женској конкуренцији Нина Радовановић (50 kg), Сара Ћирковић (54 kg), Анђела Бранковић (57 kg), Наталија Шадрина (60 kg), Милена Матовић (66 kg) и Николина Гајић (75 kg).

📷 Фото: БК „Обилић ТРБ” Зворник / СУБ „Обилић – 1389 МЗВ” – Мали Зворник

📷 Насловна фотографија: Brian Taylor Photo (USA Boxing)

💻 Извори: Клуб борилачких спортова „Обилић” – Зворник / Свет бокса

Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Share