Због најављеног тропског времена Општински штаб за ванредне ситуације у Малом Зворнику увео мере заштите од високих температура

Због најављеног тропског времена Општински штаб за ванредне ситуације у Малом Зворнику увео мере заштите од високих температура

Поводом упозорења Републичког хидрометеоролошког завода на очекиване веома високе температуре предстојећих неколико дана у Србији, које би у дане викенда локално могле премашити 40 степени Целзијуса, и увођења црвеног метеоаларма, Општински штаб за ванредне ситуације у Малом Зворнику донео је данас одлуку о предузимању адекватних мера у општини, с циљем заштите од високих температура.

У одлуци је констатовано да најављене високе температуре могу неповољно утицати на здравље и животе људи, те изазвати пожаре на отвореном.

Штаб је упозорио грађане да је паљење ватре на отворном простору строго забрањено, те да су дужни да уколико примете пожар одмах обавесте надлежну ватрогасно-спасилачку службу, на телефон 193.

Уколико се појави потреба за недостајућом водом за пиће, грађани треба да се јаве комуналном инспектору Општине Мали Зворник, на телефон 472-816.

Према одлуци Општинског штаба за ванредне ситуације, ЈКП „Дрина“ Мали Зворник у обавези је да наредних дана редовно проверава снабдевање грађана водом за пиће и о евентуалним потешкоћама обавести Штаб, као и да обезбеди цистерне са водом за пиће за насеља Доња Борина и Доња Трешњица, као и за сва друга насељна места на подручју општине Мали Зворник где се укаже потреба, а по одобрењу комуналног инспектора.

Од заплослених у Дому здравља у Малом Зворнику очекује се да наредних дана појачају активности на обезбеђењу довољног броја санитетских и патронажних екипа, док је Шумско газдинство „Борања“ у обавези да појача активности запослених на предузимању превентивних мера на спречавању настанка пожара, као и у случају појаве пожара у наредном периоду.

Новинарка: Љиљана Ристановић

 

Share