Регата од Малог Зворника до Бање Ковиљаче: „Дрина је само једна”

XII међународна регата „Дрина је само једна“ биће одржана 5. августа, са стартом у Малом Зворнику и циљем на чувеној Жићиној плажи у Бањи Ковиљачи.

Као и претходних година, и ове године је организатор град Лозница, а покровитељи су општина Мали Зворник, град Зворник из Републике Српске и Месна заједница Бања Ковиљача.

Старт регате је у 10 сати, у Малом Зворнику, на простору где се одржавају  Скобаљијада и Гурманијада, а циљ око 14 часова на Жићиној плажи у Бањи Ковиљачи.

Представници општина Зворник и Мали Зворник и града Лозница позвали су становнике са обе стране Дрине да у суботу, 5. августа, учествују у „Дринској регати“ која и ове године плови под слоганом „Дрина је само једна“.

Општина Мали Зворник, град Зворник и град Лозница доказују да их ова река спаја, а у вишечасовној пловидби, дугој око 20 километара, заједно, уз музику, роштиљ и пиће, уживају Јадрани, Подрињци, Рађевци, Азбуковчани, као и љубитељи реке Дрине из других крајева Србије и БиХ.

Осигурање за све пријављене учеснике је обезбеђено. Организатори очекују лепо време, велики број пловила и регаташа који ће пловити прелепом реком Дрином све до Бање Ковиљаче, а учесници из Зворника и околине продужавају низводно до Шепка.

У сарадњи са Туристичком организацијом града Лознице приређен је традиционални културно-уметнички програм. На Жићиној плажи од 14 часова обезбеђени су војнички пасуљ и забавни програм, уз звуке драгачевских труба оркестра Драгана Павловића из Гуче.

Обезбеђен је и превоз аутобусима са поласцима у 8.00 и 8.30 часова са станице на Воћару и Бањи Ковиљачи. Сви они који имају чамце а немају превоз до Малог Зворника треба да се јаве Савету МЗ Бања Ковиљача а они ће у сарадњи са Организационим одбором обезбедити превоз.

Дринска регата „У ритму Дрине и плеса“, организована је и крајем протекле деценије под покровитељством Града Лознице, уз суорганизацију суседних општина Мали Зворник и Зворник у Републици Српској, БиХ.

Извори: Мали Зворник Инфо / Podrinje Info / Mačva Sky Info 

Новинар – сарадник: Далибор Крстић

Архивске фотографије: Мали Зворник Инфо

Share