Волонтерске акције: Чишћење центра Радаља

Мештани сеоског насеља Радаљ, како се наводи у групи на Фејсбуку која окупља све Радаљце, у недељу, 7. марта, организују акцију великог чишћења центра села, од игралишта ФК „Гранит” до амбуланте, укључујући и школска игралишта.

„Сви људи добре воље могу нам се придружити, а пожељно би било да свако од куће понесе бар један празан џак или неко средство које може бити од помоћи. У случају већег одзива проширићемо територију деловања и распоредити се у мање групе. Акцију спроводимо уз поштовање свих епидемиолошких мера, у циљу превенције и контроле инфекције вирусом Ковид 19, да не бисмо некоме дали простора да злоупотреби „окупљање”. Онима који су спречени или једноставно не желе да учествују у акцији, бићемо захвални да нас подрже бацањем смећа у канту и контејнере, а не ван њих”, истакао је један од организатора Александар Којић.

Ова волонтерска активност окупља становнике Радаља периодично и значајна је као подстицај да, својим примером и односом према природи, утичемо позитивно на наследнике, ученике и животно окружење.

Падавине или евентуалне временске неприлике могу одложити акцију за неки други датум.

Фото: Ђорђе Којић

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Share