Војислав Шешељ у Малом Зворнику након две деценије

Лидер Српске радикалне странке професор др Војислав Шешељ, након две деценије, посетио је Мали Зворник, промовишући прво издање књиге које је, настављајући свој научноистраживачки пројекат, објавио по изласку из заточеништва у Хашком трибуналу. Повод за данашње окупљање чланства и активиста из Малог Зворника, Љубовије, Крупња и Зворника је промоција књиге „Српски народ мора да ослободи Косово и Метохију“. 

Војислав Шешељ је у протеклих 12 година, од 24. фебруара 2003. године, обрадио своје рукописе и издао осам томова, у просеку на више од 1000 страна. Своје рукописе по приоритетима предаје јавности на увид као сведочансто и детаљну анализу свих хашких пресуда.

Шешељ је казао да је његова најновија књига резултат свакодневног истраживачког рада у хашком притвору и да припада циклусу ,,Српски народ и нови светски поредак“. По свему судећи, укротио је озбиљну болест и има довољно енергије за нова издања јер планира да објави још четири књиге, на основу обимне документације и рукописа које је донео из Хага. Шешељ је пред препуном великом салом Дома културе у Малом Зворнику нагласио да је победио Хашки трибунал применом три нове методе у правној пракси – ината, пркоса и безобразлука.

Гостима, члановима и симпатизерима СРС обратили су се и председник Окружног одбора СРС за Подриње Срето Перић, председница Општинског одбора СРС Крупањ Александра Дамњановић, председник Општинског одбора СРС Љубовија Александар Реновчевић и Сулејман Спахо, члан Централне отаџбинске управе. Домаћин скупа је Милан Лукић, председник Општинског одбора Српске радикалне странке у Малом Зворнику, а почасни гост и говорник био је Драган Ђурђевић, председник Српске радикалне странке Републике Српске ,,Др Војислав Шешељ“.

У књизи „Српски народ мора да ослободи Косово и Метохију“, уз осврт на правни и политички аспект, обрађен је историјат косовскометохијског проблема и детаљно су анализиране све хашке пресуде које се односе на Косово и Метохију. Шешељ је изнео став да српски народ мора да ослободи окупирану територију Косово и Метохију као своју вековну колевку, а да ће то бити могуће уз подршку Русије.

Осим представљања књиге др Војислав Шешељ је говорио о политичкој и економској ситуацији. СРС је у потпуности супротстављена политици владајуће већине и прозападних опозиционих странака које теже евроинтеграцијама. Он је казао да Србији не треба Европска унија јер нас тамо ништа добро не чека, а она ће се ионако распасти, већ да треба да се окрене Руској Федерацији, свим облицима интеграција, уласку у царинску унију, Заједницу независних држава (ЗНД), Евроазијску унију и нови војни савез ОДКБ. Радикали се залажу за статус Србије какав данас има Белорусија, са свим повластицама у набавци енергената и могућностима пласмана наше целокупне индустријске и пољопривредне производње на тржиште Руске Федерације.

Организација Уговора о колективној безбедности (ОДКБ) је војни савез настао на постсовјетском пространству, који данас окупља Белорусију, Јерменију, Казахстан, Киргизију, Русију и Таџикистан са циљем заједничке одбране и пружања војне помоћи у случају агресије на неку од чланица. Ова организација је доспела у центар пажње српске јавности пошто је Србија 11. априла 2013. добила статус посматрача у Парламентарној скупштини ОДКБ.

Тонски прилог: Излагање др Војислава Шешеља на трибини и промоцији књиге „Српски народ мора да ослободи Косово и Метохију“:

Уредник: Далибор Крстић

Видео прилог: Видео-канал Српске радикалне странке / Video-channel of Serbian Radical Party

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Share