Ветерани Црвене звезде гостују 9. октобра у Малом Зворнику

Сусрет ветерана београдског фудбалског клуба „Црвена звезда“ и „Јединства“ из Малог Зворника ове године биће уприличен у понедељак, 9. октобра, у 14.30. Ради договора о утакмици, којом ће уједно бити обележена и 50. годишњица од оснивања малозворничког фудбалског клуба, представници Црвене звезде боравили су средином августа у општини Мали Зворник.

Део некадашњег водећег играчког тима Црвене звезде, међу којима су били Милош Шестић и Саша Марковић, том приликом угостили су заменик председника општине Мали Зворник Милош Радојчић, председник Спортског савеза „Дрина“ из Малог Зворника Горан Самарџић и капитен ветерана „Јединства“ Небојша Новаковић.

Састанак са асовима југословенског фудбала, које је предводио Бранислав Кантар, иначе секретар Фондације „Црвене звезде“, уприличен је у одмаралишту „Дрински рај“ у Великој Реци.

Фудбалски сусрет је организован у намери да се у Малом Зворнику очува и настави традиција одигравања утакмица против суперлигаша, јер, осим што су веома атрактивне, овакве утакмице су и веома значајне, посебно за подмладак клуба, од којих ће многи, на овај начин, по први пут  бити у прилици да се сретну са великанима фудбала и уживо, на свом терену, пропрате њихову игру.

Претходну утакмицу против „Црвене звезде“ ветерани „Јединства“ одиграли су 2015. године, поводом обележавања 6. деценије постојања општине Мали Зворник.Том приликом гости су потврдили своје умеће и разлику у квалитету крунисали победом, резултатом 3:0.

Протекле године, у сада већ традиционалној утакмици против суперлигаша, у Малом Зворнику уприличен је сусрет ветерана „Јединства“ и београдског „Партизана“, а утакмица је завршена убедљивом победом црно белих од 5:2.

Фото галерија: Спортски савез ,,Дрина“ / Општинска управа општине Мали Зворник

Новинари: Љиљана Ристановић / Далибор Крстић

Архива: Мали Зворник Инфо

Ветерани Црвене Звезде бриљирали у Малом Зворнику

Share