Велика Река: Емисија „Жикина шареница“ у ,,Дринском рају“

У завршници манифестације „Дрина је смисао живота“ у општини Мали Зворник гостовала емисија „Жикина шареница“

Популарна ТВ емисија „Жикина шареница“, на првом програму РТС-а, емитована је јуче уживо из Велике Реке, крај Малог Зворника, где је, регатом на Зворничком језеру, поподне завршена овогодишња риболовна, спортско – туристичка и културна манифестација „Дрина је смисао живота“. У оквиру двочасовног програма, представљени су најзначајнији привредни потенцијали, килтурно наслеђе и главна туристичка понуда општине, а гледаоци су на крају могли да виде пролазак учесника седме малозворничке регате. 

Осим Малозворничана, међу којима су били представници установа, чланови локалних удружења и организација, писци, уметници, спортисти и други занимљиви појединци, у емисији је гостовао Ненад Поповић, министар за иновације и технолошки развој у Влади Републике Србије, који је том приликом укратко говорио о раду и плановима свог ресора, као и могућностима које се пружају младим иноваторима у Србији. 

Он је истакао своју личну и породичну повезаност са Малим Зворником и Зворником (РС), рекавши да се осећа становником ова два места, јер је породично, од детињства, везан за зворнички крај. У емисији су гостовали и Драгослав Милановић, начелник Мачванског управног округа и Зоран Стевановић, градоначелник Зворника (РС). 

Након учешћа у програму, они су се, заједно са председником општине Мали Зворник Зораном Јевтићем, придружили учесницима регате, где је министар Поповић у 10.00 часова дао знак за њен старт. 

Емисија „Жикина шареница“ емитована је са локације Дрински рај у Великој Реци, на обали Зворничког језера, уз богат музички програм у оквиру којег су, уз пратњу Народног оркестра РТС-а, под вођством Љубише Павковића, наступили чланови фолклорне секције Библиотеке „17. Септембар“ Мали Зворник, Ветерани фолклора Малог Зворника, солисти Петар Спремо, Жељко Пантић, сестре Бабић, Анђелија и Стефанија, и Александра Миличић. 

Од познатих естрадних уметника у „Жикиној шареници“ из Малог Зворника наступио је Чеда Марковић. 

Захваљујући овом програму јуче су из Дринског раја на Зворничком језеру у Србију и свет послате најлепше слике, са јасном поруком да је Мали Зворник туристичка дестинација вредна пажње. 

Видео запис: Радио телевизија Србије – Жикина шареница

Фото галерија: Општинска управа општине Мали Зворник

Емисија „Жикина шареница“ у ,,Дринском рају“

Новинар: Љиљана Ристановић

Share