Манифестација ,,Дрина је смисао живота“: VII језерска регата

Манифестација „Дрина је смисао живота 2017.“, XX ,,Сомовијада“ и VII језерска регата, одржани су у периоду од 27. јула до 30. јула. Изузетна су прилика за љубитеље спортског риболова, гурмане, али и поклонике боравка у природи који промовишу туризам, здрав и активни живот.

,,Сомовијада“, ,,Језерска регата“ и ,,Златни котлић“ постају неизоставно обележје Малог Зворника.

Регатом на Зворничком језеру, у недељу послепоподне завршена је овогодишња риболовна, спортско – туристичка и културна манифестација „Дрина је смисао живота“.

„Дрина је један од највећих туристичких потенцијала Србије и једна од најлепших река у Европи. Територија Подриња богата је атрактивном туристичком понудом, вансеријским природним лепотама, манастирима, споменицима културе, етно селима и домаћинствима. То су атракције које највише привлаче туристе из Европе и Русије. Зато је туризам велика развојна шанса читавог Подриња“, рекао је јуче на отварању регате у Малом Зворнику, министар без портфеља за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

Термин емисије ,,Жикина шареница“ која је у недељу 30. јула емитована уживо из Сеоског туристичког домаћинства ,,Дрински рај’’ у Великој Реци, од 09.00 до 11.00 часова, поклапао се са термином старта малозворничке регате Велика Река – Сакар који је предвиђен у 10 часова.
Идеалне временске прилике, добро расположење учесника обележили су VII језерску регату на стази од Велике Реке до Сакара, насељених места општине Мали Зворник.
Пријављене су 142 екипе, а процењује се да је пловило око 3.000 учесника. Поред пријављених учесника, регати се у краћим етапама придружује и одређен број посада из суседног града Зворника и регије Бирач у РС/БиХ.

По пристизању VII језерске регате на циљ у Сакару, организован је наставак дружења, уз ручак и трубачки оркестар Бошка Крџавца.

Извори: Танјуг / Мали Зворник Инфо

Фото галерија: Mali Zvornik Tourism

Прилог: Обичаји Рађевине – Добрила и Добривоје Пантелић

Share