Унија жена СНС Мали Зворник у Цулинама организовала предавање о здравој исхрани

Унија жена СНС-а Мали Зворник у Цулинама организовала предавање о здравој исхрани

У уторак у Радаљу концерт народних песама и игара

Жене у Србији су решиле да се боре и изборе за своје позиције у друштву, а доказ за то су и ,,Уније жена“ Српске напредне странке, које су формиране у свим градовима и општинама. Задатак жена Уније је да се изборе за бољи живот у средини у којој живе, да брину о деци, младима, старима, да се баве хуманитарним радом и да организују разне креативне радионице.

Предавање о исхрани, као фактору ризика за здравље човека, које је одржано у четвртак, 09. новембра, у Цулинама, у организацији Уније жена Српске напредне странке Мали Зворник било је прилика за учеснике да сазнају више о правилној исхрани и њеном значају. Семинар за грађане на ову тему одржан је у оквиру активности којима је у Малом Зворнику обележен месец октобар, који у Календару јавног здравља у Србији важи за месец правилне исхране.

На скупу је говорила Миланка Миловановић, познавалац здраве исхране из Лознице, која је том приликом навела најчешће грешке које правимо када је храна у питању, тегобама и болестима које изазивамо неправилном, лошом и недовољно разноврсном исхраном.

Говорећи о важности здравих навика у исхрани, она је посебно истакла важност правилног конзумирања воћа и поврћа, коришћења интегралних житарица, орашастих и других коштуњавих плодова, као и свежих домаћих намирница, богатих витаминина и минералима, те одбацивања лоших навика, као што је испијање јутарње кафе пре оброка, пушење и конзумирање алкохолних и газираних пића.

Миловановић је нагласила важност свакодневног уношења довољне количине воде, истичући њен значај за чишћење организма, које је, као и побољшање крвне слике, могуће врло ефикасно извести уз помоћ биља доступног у природи, као што је коприва.

Она је, као веома важан фактор ризика за здравље, истакла негативан утицај стреса на гастро – ентеро систем и целокупан организам човека, препоручујући за ублажавање напетости чајеве од биља из непосредног окружења.

На крају предавања она је одговарала на питања окупљених, истичући да правилна исхрана представља први корак у превенцији болести, те да су за здравље такође веома важни благовремени превентивни прегледи, као и обавезно редовно консултовање са изабраним лекаром.

По завршетку предавања, Унија жена СНС-а Мали Зворник је Миланки Миловановић уручила цвеће, на име захвалности за корисно предавање.

Следећи догађај који ће чланице Уније жена малозворничког СНС-а, у сарадњи са Удружењем жена Малог Зворника и Удружењем ,,Незаборав“, организовати већ у уторак, 14. новембра, је Концерт народних песама и игара, који ће у вечерњим сатима бити одржан у Дому културе у Радаљу.

Фото галерија: Унија жена Српске напредне странке

Новинар: Љиљана Ристановић

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share