Одржан састанак руководства општине Мали Зворник са директорима школа

Школске установе у општини Мали Зворник припремљене за почетак нове школске године

На састанку руководства општине Мали Зворник са директорима основних и средњих школа, одржаном у понедељак, 30. августа, закључено је да су све школске установе на територији малозворничке општине спремне за почетак нове школске године.

Констатовано је да су у свим школама предузете и спроведене одговарајуће мере хигијене ради заштите од ширења корона вируса.

Запослени и ученици у школама у Малом Зворнику током извођења наставе придржаваће се упутстава које су за све образовне установе у Србији прописали Републички кризни штаб и надлежно министарство.

Речено је да су противепидемијске мере знатно блаже у односу на прошлу годину, јер је у међувремену спроведена имунизација становништва у значајном проценту, али да је неопходно да процес вакцинације буде настављен до потпуне имунизације, која ће омогућити заустављање ширења заразне болести Ковид – 19.

Учесници састанка изразили су очекивање да ће се настава у предстојећој школској години одвијати лакше и организованије у односу на прошлу.

Претходна школска година пружила је драгоцено искуство које је искоришћењо у сврху унапређења рада у условима епидемије, као и процедура у заштити од ширења корона вируса.

Предвиђене мере служиће да заштите ученике и запослене у школама, те омогуће ефикасније функционисање школа.

На састанку одржаном поводом почетка нове школске године у Малом Зворнику разговарано је и о испуњености осталих услова у школама на територији општине за извођење наставе.

Истакнуто је да су, осим мера појачане хигијене, предузете и све друге мере и радње које ће омогућити уредно одвијање наставе у школској 2021/2022. годину.

За време распуста, током летњих месеци, у школама су у циљу квалитетнијег и ефикаснијег рада установа изведени неопходни грађевински радови, поправке и санације школских зграда, дворишта и помоћних објеката, те спроведене набавке енергената, опреме и других средстава неопходних за рад ових установа.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share