Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника обележило крсну славу – Митровдан

Свечаност обележавања Светог великомученика Димитрија – Митровдана, крсне славе Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника, 8. новембра 2021. године усклађена je са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

„Славу смо пригодно и скромно прославили, у просторијама Удружења, свечаним ломљењем хлеба, славског колача, у част светитеља Димитрија, уз свећу, икону, кандило, жито и вино. Због короне смо тако одлучили, а чланство ће разумети нашу забринутост и намеру да славу обележимо уз поштовање мера превенције и присуство вакцинисаних активистаˮ, казала је Драгана Алексић, председница Удружења.

Упркос периоду епидемије, која је озбиљно угрозила све категорије становништва, и социјалне изолације којој су изложени пензионери, као осетљива и ризична група, ради очувања здравља, Удружење је успешно реализовало пројекте, остваривши утврђене обавезе и планове.

У 2021. години реализују два пројекта: „Превоз пензионера и инвалида ради лакшег доласка доктору и другим јавним установама” и „Побољшање друштвено социјалног живота пензионера и инвалида Малог Зворника”.

Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника, Извршни одбор и Скупштина предузимају иницијативе и акције код државних органа, организација социјалног осигурања, здравствене и социјалне заштите и других асоцијација које се баве питањима пензионера у циљу побољшања материјалног, социјалног и опште-друштвеног положаја пензионера.

Фото галерија: Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника / Мали Зворник инфо
Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share