Ученици Средње школе Мали Зворник информисани о условима конкурса и процедурама за упис у војне школе

Конкурс за упис у војне школе – Војну академију, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу „1300 каплара” отворен је од 15. фебруара, а заинтересовани кандидати и кандидаткиње моћи ће да поднесу пријаве до 31. марта ове године.

Предавање представника Војне академије је реализивано у уторак, 14. фебруара, у нашој Средњој школи у Малом Зворнику. Када се ученицима уживо презентује, оставља се јачи и ефектнији утисак, за разлику од класичног садржаја на интернету.

Ученици наше школе су детаљно информисани о наставном плану и програму, смеровима, условима за живот и рад у војним школама, условима конкурса и процедурама за упис у војне школе у школској 2023/2024. години.

Заинтересовани за упис у војне школе посетили су протеклог викенда Војну академију, Војну гимназију и Средњу стручну војну школу у оквиру акције „Отворена врата” која се одржава сваке суботе током фебруара и марта од 10.00 до 13.00 часова.

Сви заинтересовани ученици и њихови родитељи били су у прилици да се из прве руке упознају са наставним планом и програмом, смештајним капацитетима, као и условима конкурса и процедурама за упис.

Извори: Средња школа Мали Зворник / Министарство одбране и Војска Србије

Фото: Средња школа Мали Зворник / Министарство одбране и Војска Србије

Мали Зворник инфо / Д.В.К.

Share