Новогодишњи пакетићи за децу Вуковара

уповину новогодишњих пакетића за децу у Вуковару, у Хрватској, општина Мали Зворник подржала је заједно са још шест општина и градова Мачванског управног округа, који је ову хуманитарну акцију организовао у сарадњи са надлежним органима Републике Србије и Заједнице већа општина у Вуковару.

Акција је уприличена поводом божићних и новогодишњих празника, у жељи организатора да допринесу радости и весељу које празници уносе у сваки дом, а посебно у дечја срца.

Према речима начелника Мачванског управног округа Владана Красавца, за српску децу у Вуковару на овај начин обезбеђено је 300 новогодишњих пакетића.

„Искрено се надамо и верујемо да ће поклони намењени најмлађима све њих обрадовати и подсетити на радост Божића и новогодишњих празника. Поред ових поклона, Месна заједница „Баир“ Шабац припремила је и 25 пакетића намењених нашим најмлађима у Kућанцима, родном месту патријарха Павла. Kористим прилику да се захвалим челницима локалних самоуправа Мачванског управног округа који су одвојили значајна финансијска средства како би наша деца у Вуковару осетила радост наступајућих празника. Овај хуман гест треба да буде мотив и за друге да се одазову сличним акцијама, које ће Мачвански управни округ у наредном периоду реализовати. Изражавамо захвалност и Месној заједници „Баир“ за гест који је вредан помена“, навео је Kрасавац.

Пакетићи су у петак, 27. децембра 2019. године, отпремљени у Београд, како би дипломатском поштом били прослеђени у Вуковар.

Љиљана Ристановић

Share