Туристичка регија Подриње: Мали Зворник представљен на Сајму туризма

Општина Мали Зворник учествовала је на XLI Међународном сајму туризма, који је у Београду одржан од 21. до 24. фебруара. Jединствена туристичка понуда представљена је у Хали IV  Београдског сајма, на штанду број 4085/1, у оквиру промоције регије Подриња, заједнички са градом Лозница и општинама Крупањ и Љубовија.

На престижној манифестацији, Мали Зворник је презентовао природне потенцијале, богато културно наслеђе, манифестације, домаћу радиност и локалну гастрономију. Као изузетно атрактивни локалитети, и овог пута ту су знаменитости „Подземни град Карађорђевића” и археолошко налазиште „Орловине”.

Посебна пажња посвећена је најави и промоцији завршнице Првог отвореног светског првенства у лову сома бућком „Србија 2019”, која је предвиђена и на Зворничком језеру, од 06. до 10. јула 2019. године.

Првог сајамског дана, у четвртак, на штанду Малог Зворника Библиотека „17. септембар” представила је традиционалну културну манифестацију „Малозворничка ликовна колонија”, док су Удружење жена „Незаборав”, „Удружење жена Малог Зворника” и Пољопривредно газдинство „Лукић” из Радаља посетиоцима презентовали домаћу кухињу подрињског краја, различите производе од органски гајеног воћа и поврћа, шумских плодова, лековитог биља, као и сувенире и друге ручно рађене предмете.

Посетиоцима су на манифестацији предочени смештајни капацитети у сеоским домаћинствима на подручју општине Мали Зворник и ресторанска понуда, а представљена је и хотелска понуда.


Трећег дана београдског Сајма туризма, у суботу, 23. фебруара, на штанду Малог Зворника промовисани су ловни и риболовни туризам. Представљено је Прво отворено светско првенство у лову сома бућком – „Србија 2019”, у организацији Савеза бућкароша Србије, које се одржава од 30. јуна до 10. јула на Дунаву (у Новом Саду), Тиси (у Кањижи) и Дрини (у Малом Зворнику), чија завршница је предвиђена на Зворничком језеру, од 06. до 10. јула 2019. године.

На затварању манифестације, као и током сва четири сајамска дана, посетиоци су информисани о културно – историјском објекту „Подземни град Карађорђевића” у Малом Зворнику, који би, након реконструкције, санације и опремања главних просторија, врата за посетиоце могао отворити за око два месеца, тачније до краја априла текуће године.

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Прилог: Фото галерија: Мали Зворник инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share