У сусрет Дану општине Мали Зворник: Куп основних школа у лову рибе удицом на пловак

На Општинском купу у лову рибе удицом на пловак за ученике основних школа, учествовало је седам екипа, 35 такмичара, распоређених у четири дружине пионира и три пионирки. Ученици ОШ „Бранко Радичевић” из Малог Зворника били су ове сезоне најуспешнији.

На манифестацији, која је већ неколико година саставни део програма за обележавање 17. септембра, Дана општине Мали Зворник, учествује свих пет малозворничких основних школа.

Овај куп одржава се више од две деценије, од 1997. године. Од тада се се редовно организују Школа риболова за подмладак КСР „Дринско Језеро” и Куп школа у лову рибе удицом на пловак за пионире. Надметање малозворничких основних школа раније је одржавано у пролеће, у мају месецу, али је од пре неколико година постало саставни део програма обележавања Дана општине.

У екипном пласману за пионире, прво место је заузела екипа Малог Зворника – ОШ „Бранко Радичевић”, друго место екипа Радаља – ОШ „Стеван Филиповић”, а треће место екипа из Брасине – ОШ „Браћа Рибар”.

У конкуренцији пионирки, прво место је заузела екипа из Малог Зворника, друго место је екипа из Брасине а треће место екипа из Велике Реке – ОШ „Никола Тесла”.

По пропозицијама, улов се бодује збирно, изражен у грам-поенима. Први у конкуренцији пионира био је Вељко Радић са уловљених 3.250 грам-поена. Други је Синиша Јевтић са уловом од 3.015 грам-поена, а треће место је заузео Дамјан Јокић са 1.480 грам-поена.

У конкуренцији пионирки, прво место је заузела Христина Дрљача са уловљених 1.215 грам-поена, друго место је Елена Алексић са 1.130 грам-поена, а треће место припало је Дуњи Маџаревић са уловом од 1.075 грам-поена.

Јунске квалификације за Куп основних школа

Такмичење сваке године окупи на десетине малозворничких основаца, за које је то важан и радостан догађај. На њихово одушевљење, за најуспешније и овом приликом, вишегодишњи ентузијасти и спонзори обезбедили су награде: медаље, пехаре, школски прибор и друге сличне поклоне.

Након такмичења за малишане, следеће суботе на Зворничком језеру, истим поводом, биће организован, такође традиционални, Куп у лову рибе удицом на пловак за сениоре.

Подсећамо, на квалификацијама за „Куп основних школа” општине Мали Зворник које су одржане су на стази у Малом Зворнику, у суботу 18. јуна, од 9.00 до 11.00 часова, учествовало је 47 такмичара, узраста од 7 до 14 година. Квалификације кадета три основне школе, ОШ „Браћа Рибар” из Доње Борине и Брасине и ОШ „Бранко Радичевић” у Малом Зворнику, за финално такмичење у лову рибе удицом на пловак организовао је КСР „Дринско Језеро”.

Фото: КСР „Дринско Језеро” / Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години. Ставови изнети у подржаном медијском пројекту нужно не изражавају ставове органа који је доделио средства.

У току су квалификације за септембарски Куп основних школа у лову рибе удицом на пловак

Архива портала Мали Зворник инфо

Share