У најави јесења манифестација „Михољски сусрети села” у Радаљу

Туристичка организација општине Мали Зворник добила је од Министарства за бригу о селу Владе Републике Србије финансијску подршку за реализацију једнодневне манифестације „Михољски сусрети села”, 30. септембра, у Радаљу.

Према речима директорке, Марице Лукић, која је у четвртак, 6. јула, у Београду потписала уговор о новчаној донацији за организовање догађаја, идеја водиља нове манифестације је да допринесе оживљавању и туристичкој промоцији села.

„Михољски сусрети села” у Радаљу окупиће представнике свих 11 месних заједница са територије општине, као и остале посетиоце заинтересоване да проведу дан на селу уз различите занимљиве активности.

Програмом манифестације предвиђен је низ културних, спортских и забавних садржаја за учеснике и госте: различите игре и такмичења, сајам ручних радова и зимнице, едукативна предавања за пољопривреднике, наступи фолклорних ансамбала и пригодан музички програм.

Сва дешавања тог дана у Радаљу биће одржана у центру села, код Дома културе и на школском игралишту.

Истакавши да малозворничка Туристичка организација, уз подршку локалне самоуправе, настоји да различитим програмима обогати туристичку понуду општине Мали Зворник, Лукић је рекла да увођење нове манифестације представља један од начина на које општина жели да употпуни и додатно промовише садржаје и живот на селу, трудећи се да привуче посетиоце, подстакне привредну активност, различите контакте и сарадњу и покаже све лепоте села на јесен.

Она је саопштила је да је Министарство за бригу о селу определило Туристичкој организацији 500.000 динара за организовање манифестације, те да ће Општина Мали Зворник такође финансијски подржати овај догађај, за шта намерава да из буџета издвоји 200.000 динара.

Лукић је навела да је, упркос скромном буџету, предвиђен разноврстан програм, те да је подршка спонзора добродошла.

Она очекује да ће манифестација „Михољски сусрети села” у Радаљу наићи на добар пријем и интересовање посетилаца, заживети и сваке следеће године бити већа и масовнија.

Радаљ, са око 1800 становника, највеће је сеоско насеље у општини Мали Зворник.

Смештено у подножју планине Јагодње, на регионачном путу ка општини Крупањ, ово место, као и Радаљско језеро и Радаљска бања, са изворима лековите термоминералне воде, представљају омиљену туристичку дестинацију излетника и осталих посетилаца који уживају да слободно време проводе у нетакнутој природи.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Туристичка организација општине Мали Зворник / Министарство за бригу о селу

Share