У Малом Зворнику потписан уговор о суфинансирању изградње атмосферске канализационе мреже

Министар задужен за равномерни регионални развој Един Ђерлек и председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић потписали су 10. јула Уговор о суфинансирању пројекта изградње атмосферске канализационе мреже у делу ове општине, чијом реализацијом ће бити решен дугогодишњи проблем плављења објеката од значаја у ужем центру општине.

Министар Ђерлек истакао је да ће реализација овог пројекта, за који је  издвојено 5,7 милиона динара, пре свега, директно утицати на заштиту животне средине, кроз раздвајање фекалне и атмосферске канализације и даљим одвођењем воде, што ће у перспективи спречити појаву поплава.

Такође, на овај начин, како је објаснио, од поплава ће бити обезбеђени јавни и приватни објекти ужег центра општине, а пре свега зграда библиотеке, која је тренутно најугроженија зграда у овом делу општине.

Указујући на то да ће бенефите од реализације пројекта имати око 3.500 становника Малог Зворника, Ђерлек је оценио да је ово још један показатељ да Влада Србије улаже у све делове Србије, нарочито развојне пројекте од којих грађани имају директне користи.

 

Најављујући завршетак пројекта до краја године, председник општине Мали Зворник истакао је да држава препознаје проблеме малих општина, важност равномерног регионалног развоја и значај улагања у општине које, попут Малог Зворника, припадају последњој, најнеразвијенијој групи.

Циљ је, како је објаснио министар Ђерлек да што више урадимо на превенирању поплава у угроженим подручјима у Србији, као и смањењу накнадних трошкова санирања штета насталих плављењем.

Министар Ђерлек и председник општине Зоран Јевтић обишли су зграду општинске библиотеке и о бенефитима будуће реализације пројекта разговарали са директорком ове установе Славојком Спасеновић.

💻 Извор: Кабинет министра за равномерни регионални развој

📷 Аутор фотографија: Милош Перић – Кабинет министра за равномерни регионални развој 🇷🇸

Ministar zadužen za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetiće opštinu Mali Zvornik

 

Share