Проходни сви путни правци на подручју општине Мали Зворник

За време предстојећих божићних празника и у случају падавина ће бити уведено ванредно дежурство запослених у ЈКП ,,Дрина“.

Радници службе за одржавање путева ЈКП ,,Дрина“ Мали Зворник су у току ноћи и раних јутарњих часова завршили чишћење свих главних путних праваца који су у њиховој надлежности. Према метеоролошкој прогнози и најави обимнијих снежних падавина, јуче су организоване дежурне екипе које су већ од поноћи са свом расположивом механизацијом почеле уклањање снега са коловоза. У току јутра су очишћене градске улице, тротоари и путеви нижег приоритета, као и прилази важнијим објектима и установама.

За одржавање дела магистралног пута Лозница – Љубовија који пролази кроз нашу општину, као и пута за Радаљску бању задужено је Предузеће за путеве Ваљево а.д.

С обзиром на раширеност територије наше општине и разуђеност путних праваца, а ради ефикаснијег и бржег реаговања у чишћењу снега, ЈКП Дрина је склопила уговоре са правним и физичким лицима који располажу погодном механизацијом за одржавање путева. Према уговору, ангажована лица и предузећа дужна су да своју механизацију ставе на располагање комуналном предузећу и у најкраћем року очисте све деонице које им по уговореном распореду одржавања припадају.

За време предстојећих божићних празника и у случају падавина ће такође бити уведено ванредно дежурство запослених у ЈКП Дрина. У случају потребе за додатним ангажовањем механизације по месним заједницама, грађани се могу обратити свом председнику месне заједнице који је задужен за координацију са комуналним предузећем и ангажованим лицима.

Из Одељење за привреду, урбанизам и инспекцијске послове општинске управе Мали Зворник подсећају да су према важећој Одлуци о комуналном уређењу грађани дужни да уклоне снег и лед са тротоара испред објеката које користе и сакупе га у гомилу дуж спољне ивице тротоара, као и да врше уклањање леденица са објеката. Против лица која не буду поступила по овој Одлуци предузеће се законом прописане мере, а које обухватају и новчане казне у износу од 5.000 до 20.000 динара за физичка лица, као и 15.000 до 150.000 динара за предузетнике и правна лица.

Преглед надлежних за чишћење снега и прецизније деоница за које су задужени:

 1. ЈКП „ДРИНА“ – гртача

Мали Зворник град, главни правци (Брасина, Доња Борина, Доња Трешњица, Велика Река).

 1. ЈКП „ДРИНА“- скип

Мали Зворник, центар.  

 1. ЈКП „ДРИНА“ – трактор Тома Винковић

Мали Зворник: Тротоари ХЕ ,,Зворник“, насеље Виле према цркви, Рибарска улица, прилази према школама, паркинг.

 1. ЈКП „ДРИНА“- Топ за снег

Мали Зворник, тророар до старог моста.

 1. С.Г.Р. Спасеновић – скип

Мали Зворник, Доње Насеље: Слободана Вучићевића-Баће, Јована Цвијића, Борањска, учитеља Мије и Вере, Змај Јовина, Радничка, Мике Аласа, Церска (комплет), Равнајина депонија – Петковићи, део Вука Караџића преко пута бензинске станице Нис петрол.  

 1. „САМ Комерц“ – зглобар ЛТК 81

Мали Зворник Улице: Милоша Гајића, Предрага Ердељана, Војводе Бојовића, Кружни пут, Железничка, Вука Караџића.  

 1. „ДМН ТРАДЕ“ Драган Михајловић – скип

Мали Зворник Железничка станица, ЖГП-Мери, Београдска (комплет), Сарајевска (комплет), Баскије (Босанско насеље), део Станковића, део Лединка.

 1. Драган Јевтић – трактор

Брасина Горњи и доњи Чолаковићи, Липе, Мишићи, Владићи, Арсеновићи, Јовановићи, Веселиновићи, Павловићи, Речани-Бојићи, Баре, Раднички пут, Јојићи, Секулићи, Гај, Јовићи, Петковићи, Марковићи, Секулићи према Клисару, Пантелића гробље – Ђукиновача. 

 1. Ранко Ристановић – трактор

Доња Борина Радић У. Слободана – Гучевски мост, Митровићи – Симеуновићи – Шљивик, Илићи – Којићи до Секулића, Спасеновићи – Новаковићи- до Илић Слободана, Илићи – Ристановићи до трафоа Гучево, Петровићи – Којићи – до главног пута.

 1. Ранко Ристановић – трактор

Доња Борина Кикановићи, Којићи, Цветковићи, Митровићи, Илићи, Андрача-комплет, Максићи, Филиповићи, Ђокићи, Спасовница, пут ка Петровићима, пут ка Богдановић Чоки, Дунавац.

 1. Станоје Лазић – трактор

Доња Борина Од гробља на Спасовници до регионалног пута код амбуланте у Доњој Борини, насеље Дедиње (комплет), од Лепенице до тунела код магистралног пута, од Крстића пута до Јоциног гробља, остале релације на Лепеници.

 1. Милан Петковић – трактор

Доња Борина: пут за Петковиће, Пут за Стојановиће.

 1. Миладин Јовановић – Утоваривач Зетер Мајер 2002

Радаљ:пут за Богићевиће, пут за Јовановиће, пут за Жарковиће – Нови Мост, Несторовиће (докле може), Јовића река (докле је могуће), Мајдан-Равнаја, Радаљско језеро (раскршће), Мали Радаљ-Рогуља, Јездимировићи (чишћење и у повратку).

 1. Миладин Јовановић – Утоваривач Зетер Мајер 2002

Радаљ: Део пута за Јовића реку – Зељићи , пут за Васиће, пут за Цвијиће, пут за Јокиће, пут за Липово брдо (од Радаљске бање, Рајкова чесма према Костадиновићима и Радићима), пут за Љескову раван (од језера до Васића воденице), пут за Јокиће, пут за Рогуљу и Луку Рогуљу.

 1. Славиша Радојчић – трактор

Радаљ: Део пута Станковића, Ледињак, веза поред Млина Јовановић Радомира, пут за Мићиће и Ђокиће.         

 1. „САМ Комерц“ – зглобар ЛТК 81, булдозер

Доња Трешњица: пут за Петровиће, пут за Периће, пут за Гајиће и Катиће, пут за Зверовиће, пут за Пајиће, пут за Јовиће, пут за Раупиће.  

 1. Ади Шахмановић –  трактор Тома Винковић

Сакар: пут за Влашке Њиве, пут за Врачевиће, пут за Дураковиће, пут за Стрмоглав, пут ка великој њиви.

 1. Миленко Томић – воловска запрега

 Цулине – Читлук, пут Цулине – Горњи Читлук, Горњи Амајић – Амајић.

 1. Милан Гавриловић – трактор

Велика Река, пут за Вујкиовиће – Маријановиће, пут Маријановићи – Прогони, пут Вуковије – Прогони, пут за Игњатовиће, пут Вуковије (Бушница) – Цулине, пут Цулине – центар и Цулине црква.        

 1. Бранко Илић – трактор

Велика Река: пут за Вољевце према школи, цркви, пут од школе до Вујковића, пут за Човиће, пут за Ребељ.               

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Share