У Малом Зворнику одржана 19. Сомовијада

У Малом Зворнику јуче је завршена Сомовијада 2016. Победник дводневног риболовног такмичења, које је на Зворничком језеру одржано по 19. пут, је Дамјан Алексић из Сремске Митровице, са уловом сома од 1870 грама. Другопласирани такмичар је Бранислав Станковић из Шапца, са уловом од 1500 грама, док је треће место освојио Миливоје Станковић из Радаља, са уловом смуђа од 6490 грама. Најуспешнијим риболовцима, уз пехаре и медаље, као награда за остварени улов, додељена је вредна риболовачка опрема, штапови, машинице и комплети варалица, као и књиге о риболову.

За улов штуке од 2220 грама, риболовцу Драгану Максимовићу из Малог Зворника додељена је утешна награда, бесплатан ремонт елисе и комплет варалица. Милош Деспотовић (78) из Будишића био је најстарији учесник Сомовијаде 2016, на име чега је од стране организатора награђен комплетом варалица и књигом о риболову.

У оквиру свечаног проглашења победника и доделе награда на Сомовијади, почасним гостима манифестације уручене су уметничке слике, настале на овогодишњој малозворничкој ликовној колонији. Међу гостима манифестације, којима се организатор на овај начин захвалио, био је  Др Драгољуб Ацковић, заменик директора Канцеларије за људска и мањинска права Владе Републике Србије.

Риболовно такмичење „Сомовијада 2016” одржано је у оквиру манифестације Дани спортско рекреативног и културног туризма „Дрина је смисао живота 2016”, коју организује Општина Мали Зворник. У оквиру манифестације јуче је одржано и такмичење у припремању рибље чорбе „Златни котлић Сомовијаде 2016”. Најуспешнија била је екипа из Бања Луке. Друго место освојила је екипа из Панчева, а треће једна од екипа домаћина.

На затварању такмичења, у забавном делу програма, на градском фудбалском терену у вечерњим сатима одржан је концерт младих естрадних уметника, Хариса Берковића и Тамаре Милутиновић. Концерт је пратило више од 3.000 посетилаца.

Share