Трибина за родитеље и професоре о превенцији насиља и промоцији толеранције

Удружење грађана ,,Искра“ Лозница реализује пројекат „Водите љубав, а не рат II“, који финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије, у циљу заштите репродуктивног здравља младих и превенције насиља у партнерским везама младих. У уторак 12. децембра, у Средњој школи Мали Зворник одржана је трибина за родитеље и наставно особље о превенцији насиља у партнерским везама, а то је превенција породичног насиља и насиља над женама. Предавачи из УГ ,,Искра“ били су примаријус др Нада Ђурић и клинички психолог др сц. Живка Мићановић Цвејић.

,,Трибина је о партнерском насиљу међу младима и како васпитавамо децу, да ли нас више слушају или несвесно преносимо своје обрасце понашања на њих. На почетку предавања уручена је захвалница директору школе Милошу Тимотићу, за изузетно добро организоване и изведене активности током пројекта „Водите љубав, а не рат II“. Захвалили смо се и психологу школе Бојани Љаховић Брајић, те вршњачким едукаторкама Татјани Николић и Ивани Несторовић које су одлично извеле све активности’’, истакла је др Нада Ђурић. Захвалницу је, за сву подршку у спровођењу пројектних активности, добила и координаторка Канцеларије за младе Мали Зворник, Сузана Реповић.

Пројекат се реализује у партнерству са Канцеларијама за младе (КЗМ) града Лозница и општина Крупањ, Мали Зворник, Бајина Башта, Осечина, Лајковац и Обреновац, а траје пет месеци, од 1. августа до краја 2017. године. Задатак пројекта је да се младима кроз вршњачку едукацију и активно учешће у филмским сценама разумеју родни стереотипи и дају препоруке за остваривање квалитетних и равноправних веза.

Претходно је у средњој школи одржана едукација ученика прве и друге године на тему заштите репродуктивног здравља и превенције насиља у партнерским везама. Татјана Николић и Ивана Несторовић су вршњачки едукатори у Малом Зворнику за заштиту репродуктивног здравља. У Оквиру овог пројекта, током децембра месеца, одржавају се и трибине за родитеље у свим местима.

Фото: Мали Зворник Инфо

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Share