Теквондo клуб „Душан Силни”: Трофејна година и у екипном пласману

Чланови Теквондо клуба „Душан Силни” из Малог Зворника остварили су изузетан пласман на државном првенству у ITF Теквондо-у (Интернационална теквондо федерација – International Taekwon-Do Federation) протеклог викенда у Лозници и постали прваци Србије у овом спорту. До дугоочекиване победе и титуле „Душановци” су стигли захваљујући упорности и вишегодишњем вредном раду, уз учешће осамнаест такмичара, два тренера и једног судије. Бројне медаље на такмичењу освојили су у дисциплинама „Форме” (Tul) и „Борбе” (Sparing).

Тренер и председник клуба Дејан Лукић изјавио је да је 9. децембра у Лозници напокон остварен још један дугоочекивани успех клуба.

„После пет година успешног рада, постали смо прваци Србије у укупном пласману свих клубова. Наш клуб на државном првенству представљало је 18 такмичара, два тренера и један судија, што није наш пун капацитет. Но, тимским радом, пехар је стигао у Мали Зворник”, рекао је Лукић, истакавши да је овим успехом стављен златни печат на текућу такмичарску сезону.

Он је додао да се нада да ће следећа година за клуб бити још успешнија и захвалио свима који препознају и подржавају рад ТК „Душан Силни” из Малог Зворника, посебно локалној самоуправи, која клубу несебично помаже.

Лукић је изразио захвалност и свим родитељима деце која тренирају у клубу, јер су њихова подршка на свим турнирима.

Прегршт медаља чланови малозворничког Теквондо клуба „Душан Силни” претходно су, у новембру ове године, освојили у Старој Моравици, на 4. такмичењу „Војводина опен”, док је чланица овог клуба Јована Станојевић нешто раније, на Светском ITF турниру , одржаном од 19. до 27. августа у Минску, престоници Републике Белорусије, за Србију изборила сјајно треће место и бронзану медаљу. У борби за треће место у Минску млада Малозворничанка савладала је противнице из Русије и Грчке, Софију Прокофјеву и Ану Елени Тсивидоу. На путу ка финалу зауставила ју је такмичарка из Узбекистана, Уманова Меликусто. На такмичењу које је окупило око 1000 учесника, из око 70 земаља света, Станојевићева се надметала у категорији старијих јуниорки (16 – 17 година), у спарингу до 40 килограма.

Подсећамо, Теквондо клуб „Душан Силни” потврдио је и своје организационе способности. Међународни теквондо турнир „Мали Зворник опен” (4th Mali Zvornik Open ITF Taekwon-Do Championship) одржан је у суботу, 02. јуна, у сали Средње школе у Малом Зворнику. На такмичењу, које је, уз покровитељство Општине Мали Зворник и подршку, спорту традиционално оданих, спонзора, четврти пут организовао теквондо клуб „Душан Силни”, учествовало је 150 такмичара, из четири државе, Србије, Босне и Херцеговине, Словеније и Хрватске. Најбољим клубовима и спортистима овог такмичења додељени су пехари и медаље. Уручено је 80 златних, 80 сребрних и 150 бронзаних медаља, а први пут у Малом Зворнику представљена је и атрактивна дисциплина – Тест снаге или тест ломљења, коју су демонстрирали тренери Миљан Ћосић V дàн – ТК „Српски Соко” Зворник и Дејан Лукић II дàн – ТК „Душан Силни” Мали Зворник.

Фото: Aрхива Теквондо клубa „Душан Силни”

Новинари сарадници: Љиљана Ристановић / Далибор Крстић

Share