Повратак: Група „Пропаст рока” припрема студијски албум

После више године, активирали су се, како кажу, да би препородили рок музику, а своја настојања да оживе овај жанр у подрињском крају поткрепљују новим синглом „Плесачи из магле”, који се од пре неколико дана завртео на јутјубу. Ово је трећа песма групе „Пропаст рока”, коју чине музичари из више градова, Малог Зворника, Зворника и Бијељине, окупљени око идеје да помало учмалу сцену у овом крају раздрмају. Претходно су се огласили песмама „А Дрина је текла” и „Извињење дамама”, снимљеним у студију, које су наишле на добар пријем посетилаца друштвених мрежа јер се група још увек није концертно представљала. Све три песме ће се наћи и на албуму „Од муке смо пропевали”, чији се излазак, ако све буде текло по плану, очекује у марту идуће године.

„До тада ћемо вежбати како бисмо били спремни за медијска и концертна представљања. На албуму ће се наћи и песме „Заволио сам и твоју четкицу за зубе”, „Нећу више да чекам”, „Хвала ти што си ми улепшала дан”, „Не волим што те волим”, „Горан Бреговић” и дирљива балада „Не одлази, мајко”, а планирамо још неколико тек да компонујемо”, кажу чланови групе коју чине вокални солиста Жељко Жељо Лукић из Бијељине, соло гитариста Предраг Пеђа Ђукић из Малог Зворника, ритам гитариста и пратећи глас Јасмин Јас Нухановић, иначе, некадашњи ђак лозничке Гимназије „Вук Караџић”, бас гитариста Далибор Дадо Тадић из Малог Зворника и Бојан Пуфта Ерић из Зворника, задужен за бубњеве и удараљке.

За себе кажу да су регионални састав и зато очекују подршку публике, али и свих оних који им могу олакшати пут до сцене и концертног представљања. Иначе, група „Пропаст рока” настала је осамдесетих година и, због околности које су се у међувремену дешавале, направила је дугу паузу у раду. Сада су се поново окупили неки стари и неки нови чланови у намери да пруже свој допринос овдашњој рокенрол сцени. За текстове и музику задужен је, углавном, Јасмин, док је текст за последњи сингл „Плесачи из магле” написао пре две и по деценије Свето Јосић из Козлука („Небеска врата”). Уз малу дораду, његови пријатељи и колеге искористили су песму за свој будући албум, а како су рекли за Лозничке новости, жеља им је да се већ следеће године представе и у Лозници, где такође имају доста пријатеља.

Извор: Лозничке новости

Фото: Приватна архива саговорника

 

 

Share