Субвенцијама општине Мали Зворник посао за 12 радника

Додељене субвенције општине Мали Зворник за запослење 12 радника

До краја текуће године четири фирме са територије Малог Зворника уз подршку општине запослиће 12 радника. Уговоре са послодавцима о коришћењу субвенција за отварање нових радних места у 2018. години потписао је јуче заменик председника општине Милош Радојчић.

Он је рекао да су средства за запошљавање у износу од 200.000 динара по новозапосленом раднику одобрена 5. новембра, одлуком о додели субвенција за отварање нових радних места у текућој години, у оквиру првог овогодишњег јавног позива општине за доделу помоћи послодавцима, те да средства предвиђена за ову намену нису у потпуности утрошена.

Радојчић је навео да је ранијих година конкурс за доделу субвенција предузећима за отварање нових радних места у Малом Зворнику расписиван неколико пута годишње, а ове године, услед смањеног интересовања послодаваца, само једном и најавио да општина следеће године неће реализовати ову меру, због очекиваног већег запошљавања, које треба да се догоди отварањем погона за производњу текстила.

Он је истакао да је за општину свако новоотворено радно место важно, па тако и радна места омогућена путем субвенција за запошљавање и додао да су предузећа дужна да најкасније до 21. децембра са радницима склопе уговоре о раду.

„Фирме које су на овогодишњем конкурсу оствариле право на субвенције запослиће укупно 12 радника. Једно од тих предузећа по овом основу ангажоваће шест радника, док ће преостале три фирме запослити по двоје лица, што је веома добро за нашу локалну заједницу”, рекао је Радојчић.

Корисници овогодишњих општинских субвенција за запошљавање у Малом Зворнику су: Занатско трговинска радња Узгој шума и превоз робе „Весна С.В.” Мали Зворник, која ће запослити укупно шест радника, док ће по двоје лица ангажовати предузеће „Инфофин” доо Лозница, огранак „Ројал Дрина” Мали Зворник, Трговинско занатско угоститељска радња „Игњатовић” Брасина и Столарска радња „Жути СГ” из Доње Трешнице.

Фото: Општинска управа Мали Зворник

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Share