Средња школа Мали Зворник: Oбележен Међународни дан толеранције

У Средњој школи Мали Зворник јуче је обележен Међународни дан толеранције и млади су својим активностима показали да су против дискриминације, да су за толеранцију!

Међународним  даном толеранције подсећа се на то да је потребно уважавати туђе мишљење, осећања и уверења.

То је дан који подсећа на поштовање и уважавање другачијих од нас. Генерална Скупштина Уједињених нација је 1996. године позвала земље чланице да установе Дан толеранције у складу с Декларацијом о принципима толеранције која је потписана од чланица 16. новембра 1995. године.

Oбележава се широм света 16. новембра и прилика је да се подсетимо колико су нетолеранција, дискриминација, дискриминаторни ставови и предрасуде још раширени у Србији, упркос томе што Устав и закони изричито забрањују дискриминацију и прописију иструменте за заштиту од ње.

Акција је спроведена у оквиру пројекта Млади у борби против дискриминације, који спроводи Удружења грађана Искра из Лознице у партнерству са Канцеларијом за младе Мали Зворник, КЗМ града Лозница, УГ Добри људи из Ваљева, уз подршку донатора – Канцеларије за људска и мањинска права Републике Србије.

Извор: КЗМ Мали Зворник

Фото: КЗМ Мали Зворник

Share