Потписан уговор о изградњи вишенаменске учионице за ПУ „Црвенкапа” у Малом Зворнику

Потписан уговор о изградњи вишенаменске учионице за Предшколску установу „Црвенкапа” у Малом Зворнику

Уговор о изградњи вишенаменске учионице у објекту Предшколске установе „Црвенкапа” у Малом Зворнику Општинска управа општине Мали Зворник потписала је са извођачем радова, Самосталном грађевинском радњом „Станковић Драган” из Малог Зворника, у четвртак, 5. новембра.

У оквиру изградње нове учионице, чија вредност износи 5.335.114,08 динара са ПДВ-ом, предвиђено је и проширење кровне конструкције вртића и постављање хидро и термо изолације на дограђеном делу зграде, након чега ће уследити набавка неопходних реквизита за опремање нове учионице.

Рок за завршетак предвиђених радова је 60 дана од потписивања уговора.

Стручни надзор над наведеним радовима вршиће Грађевинско предузеће „Трем градња” из Ваљева.

Доградња Предшколске установе „Црвенкапа” је други по реду пројекат који општина Мали Зворник реализује на основу Уговора о коришћењу средстава из наградног фонда од 400.000 швајцарских франака, освојеног у оквиру програма „Реформа пореза на имовину”, подржаног од Владе Швајцарске.

Претходно одобрени пројекат у оквиру поменутог наградног фонда, чије активности су увелико у току, јесте реализација друге фазе процеса ажурирања адресног регистра, која се врши обележавањем објеката и улица на терену.

У локалној самоуправи очекују да ускоро почне и реализација преостала два пројекта подржана средствима из наградног фонда Владе Швајцарске.

У питању је изградња седам дечјих игралишта у неколико месних заједница на подручју општине и вртића у месној заједници Доње Насеље.

Прву награду, од 400.000 швајцарских франака, у реформи пореза на имовину општина Мали Зворник освојила је 2019. године у конкуренцији 44 општине из целе Србије, које су се такмичиле у прикупљању пореза на имовину и ажурирању базе података о некретнинама.

Програм Швајцарске Владе „Реформа пореза на имовину” локална самоуправа спроводи заједнички са Министарством за државну управу и локалну самоуправу Републике Србије, Министарством финансија и Сталном конференцијом градова и општина.

У оквиру наведеног програма, осим Малог Зворника, награђени су: Горњи Милановац, Апатин, Љубовија и Бор, а укупни наградни фонд износио је милион швајцарских франака.

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима.

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Sačuvajživote #Covid19 #Corona

 

 

 

Share