Боксерски клуб „Обилић” освојио три златна одличја и бронзу на првенству Србије у боксу за јуниоре, кадете и пионире

Бележимо велики успех Боксерског клуба „Обилић” Мали Зворник на отвореном првенству Србије у боксу за јуниоре, кадете и пионире, одржаном у Лазаревцу у периоду од 27. до 30. маја. 

„Наш клуб представљала су четири такмичара: Анастасија Бошковић, Драгана Јовановић, Урош Лазић и Његош Продановић. Већ првог дана, обрадовали су нас и приредили публици озбиљан наступ. Драгана Јовановић и Анастасија Бошковић извојевале су побједе и пласман у даље фазе такмичења. Након њих, успјех понавља Његош Продановић, који се побједом пласирао у финале првенства. Након пласмана, дошао је ред и на само финале, гдје је Његош убједљивом побједом однио титулу новог кадетског шампиона Србије! Уз Његоша, нову златну медаљу за наш клуб осваја Анастасија Бошковић, која сада носи титулу актуелног јуниорског шампиона Србије у боксу.

Најдужи и најмукотрпнији пут до медаље имала је Драгана Јовановић, којој је финале било трећи меч на шампионату, а који је директно преносила ArenaFight TV. Након освајања златне медаље, Драгана Јовановић проглашена је за најбољег јуниора првенства! Ово је један од најзначајнијих успјеха за наш клуб, јер су троје од четворо такмичара у свој град и свој клуб донијели три златне медаље. Ускоро нас очекује још много изазова, али нећемо посустати пред њима, идемо даље са још више снаге, воље и енергије”, нагласио је тренер Мирко Ждрало, са пуно утемељеног оптимизма.

Спортско удружење за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” члан је Спортског савеза „Дрина” у општини Мали Зворник. Регистровано је 26. октобра 2018. године.

Фото: Телевизија Гем Лазаревац

Насловна фотографија: Телевизија Гем Лазаревац

Фото галерија: БК „Обилић” Мали Зворник

Извор: БК „Обилић” Мали Зворник

Новинар сарадник: Далибор Крстић

 

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

 

Share