Шеста “Скобаљијада и Гурманијада” у Малом Зворнику одржаће се 10. јуна

Шеста “Скобаљијада и Гурманијада” у Малом Зворнику одржаће се 10. јуна 2017. године

ПРОГРАМ МАНИФЕСТАЦИЈЕ: 

СКОБАЉИЈАДА:

Скуп такмичара, пријаве, котизација, извлачење бројева за стазу, подела доручка од 07:00 до 08:00 часова, на шеталишту поред реке Дрине, испред кафеа ,,Дашчара’’. Припрема за такмичење на стази од 08:00 до 09:00 сати. Старт такмичења је у 09:00 сати и траје до 14:00 часова.

Такмичење је појединачно а пропозиције такмичења ће сваки учесник добити при регистровању за такмичење.

Од 14:00 до 15:00 часова је мерење улова, а у 15:00 је свечани ручак за учеснике такмичења са проглашењем победника и доделом награда.

Котизација по такмичару укида се одлуком организатора манифестације од 2016-е године. Сваки такмичар има обезбеђен доручак, флашу воде, ручак, бон за два бесплатна пића и такмичарску мајицу.

ГУРМАНИЈАДА:

Учешће је бесплатно, организатор обезбеђује дрва за котлић, а материјал за котлић обезбеђује учесник у такмичењу. Такмичење је екипно. Екипа званично броји три члана.

Такмичење ће се одржати у три категорије:

1- кување рибље чорбе;
2- кување чорбастог пасуља;
3- кување гулаша на ловачки начин.

Пријава екипа до четвртка, 08. јуна 2017. године на бројеве телефона: 015/471-121 и 064/044 64 66 или на фејсбук у INBOX – Mali Zvornik Tourism, радним данима до 15:00 часова. Пријаве је потребно извршити због припреме сунцобрана, столова и дрва за екипе. Због великог броја учесника, моле се такмичари који поседују своју опрему (осим дрва) да понесу са собом.

Потврда пријаве екипа и извлачење бројева предвиђено је између 09:00 и 10:00 сати, код судијског стола. Такмичење почиње у 10:00 сати и траје до 13:00 часова, када ће се узорци са стартним бројевима достављати судијама на оцењивање (детаљније у пропозицијама такмичења). Једна екипа, може се такмичити у једној или више категорија. У 14:00 часова је проглашење победника и додела награда (прва, друга и трећа) по категоријама.

СЛИКАМО СРЦЕМ:

Такмичење деце до 11 година у цртању и сликању.

Пријаве за такмичење од 09:00 до 10:00 сати код судијског стола – платформа за такмичаре. Такмичење од 10:00 до 11:00 часова, након чега следи бодовање, проглашавање победника и додела награда од 12:00 сат код главне бине.

Учесници носе сав материјал за цртање/сликање, осим листова, које ће добити од организатора уз пријаву. Тема ће бити саопштена на дан такмичења, а биће везана за Мали Зворник или манифестације у Малом Зворнику.

Учешће је бесплатно. За све учеснике, али и најмлађу публику обезбеђени су бесплатни сладоледи, акробате на штулама и вожња туристичким возићем. Победнике очекују награде.

ИЗЛОЖБА ЗДРАВЕ ХРАНЕ, АЛКОХОЛНИХ И БЕЗАЛКОХОЛНИХ НАПИТАКА, СТАРИХ ЗАНАТА И ПРОМОЦИЈА ТУРИСТИЧКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА РЕГИЈЕ:

Као и сваке године до сада, манифестацију ће употпунити излагачи из окружења, пчелари и туристичке организације. Сви заинтересовани, потребно је да резервишу изложбени простор, најкасније до 05. јуна 2017. Године, на бројеве телефона дате у информацијама. Организатор обезбеђује опремљене штандове са столицама који су бесплатни, а излагачи ће имати бесплатан ручак обезбеђен од организатора.

Ова изложбено – продајна манифестација почиње од 08:00 и траје до 15:00 часова.

Учешће ће узети појединци, пољопривредна газдинства, занатске радње и предузећа из Републике Србије и са простора бивше СФРЈ, који продају производа врше према Прописима и Закону РС. Овај традиционални догађај је међународног карактера и биће медијски пропраћен. У оквиру манифестације биће изведен богат културно-уметнички програм!

ВОЗИЋ ће бесплатно превозити путнике од 09:00 часова трасом: подземни град ,,Камена девојка’’ – шеталиште поред Дрине – вртић ,,Црвенкапа’’. Станица је код платформе за такмичење Сликамо срцем. Моле се сви корисници (путници) да поштују правила организатора, ослобађају на време (након једне вожње) седишта, како би сви посетиоци имали прилику уживати у вожњи. Нарочито водити рачуна о безбедности приликом уласка и изласка из воза, као и саме вожње.
У периоду од 14:00 до 15:00 часова, возић је резервисан за учеснике такмичења ,,Гурманијада’’ и излагаче, а по програму организатора.

Скобаљијада и гурманијада је општинска манифестација коју организије СО Мали Зворник, док промоцију исте и део послова организације такмичења и културно уметничког програма у име поменуте обавља туристичка агенција ,,Абеона” – Мали Зворник, у оквиру које послује Туристички инфо центар Мали Зворник (ТИМЗ) у сарадњи са КСР ”Дринско језеро” Мали Зворник, ЛУ ,,Црни врх” Мали Зворник, библиотеком ,,17. Септембар” Мали Зворник, удружењем жена ,,Незаборав” Мали Зворник и ЈКП ,,Дрина” Мали Зворник.

Све информације се могу добити на телефон ТА ,,Абеона” Мали Зворник радним данима до 15:00 часова: 015/471-121, 064/044-64-66, фејсбук (inbox): Mali Zvornik Tourism, touristinfo@gmail.com, Туристички инфо центар , ул. Рибарска бр. 40; КСР ,,Дринско језеро’’ (информације везане за риболов): 015/471-203

Фото галерија: Архива из 2016. године / ТА ,,Абеона” Мали Зворник / Миодраг Ћирић

Новинар – сарадник: Далибор Крстић

Share