Саучешће верницима и свештенству СПЦ поводом смрти епископа шабачког господина Лаврентија

Председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић, у име руководства општине и у своје име изразио је саучешће верницима Српске православне цркве (СПЦ), свештенству и монаштву поводом смрти епископа шабачког господина Лаврентија, који се упокојио у недељу, 23. јануара, у 87. години живота.

 „Вест о смрти епископа Лаврентија затекла нас је и веома растужила. За општину Мали Зворник и њене грађане, као и за читаву Епархију шабачку и верни народ, одлазак епископа је ненадокнадив губитак. Памтићемо га по многим добрим делима и мудрим поукама којима нас је даривао и кроз које ће заувек живети међу нама”, написао је Јевтић, истакавши да је епископ Лаврентије учинио много за изградњу и обнову верских објеката у општини Мали Зворник и био духовни отац и водич верницима са обе обале реке Дрине.

„Нека му је вечна слава и хвала за све што је током живота учинио за нас”, навео је председник општине Мали Зворник у поруци саучешћа верницима и свештенству СПЦ, поводом смрти епископа шабачког господина Лаврентија.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник 

Фото: Српска православна црква – Епархија шабачка / Мали Зворник инфо

Share