Сара Ћирковић пласирала се у осмину финала сениорског првенства Света за жене

Једногласном судијском одлуком, наша шампионка Сара Ћирковић 🇷🇸 победила је репрезентативку Турске 🇹🇷, прошлогодишњу вицешампионку света Бејзу Сарачолу (Beyza Saraçoğlu), у свом првом мечу на сениорском првенству света у Њу Делхију, главном и најмногољуднијем граду Индије! 🇮🇳

Сара Ћирковић се овом победом пласирала у осмину финала, међу 16 најбољих боксерки света. У наредном мечу противница ће јој бити двадесетдвогодишња Јапанка Ринки Киношити (Rinka Kinoshitа) 🇯🇵, од новембра 2022. године актуелна шампионка Азије (ASBC – Asian Boxing Confederation).

Идемо даље! 🥊

Сарина прва противница је у својој досадашњој каријери освојила светско сребро и европско злато и бронзу. Рођена је 25. јула 2000. године. Са 15 година постала је вицешампионка света за јуниоре у категорији до 46 килограма. У 2019. години освојила је своју прву сениорску титулу Турске у категорији до 54 килограма.

Свечана церемонија отварања ИБА Светског првенства у боксу за жене уприличена је 15. марта за спортисте који представљају 65 нација, око 300 такмичарки са свих пет континената.

Од 16. марта, када су почели први мечеви, навијачи су похрлили у Индира Ганди Арену чија је унутрашња дворана KD Jadhav Indoor Hall капацитета 6.000 места. Дан раније пожелели су добродошлицу носиоцима застава и пружиће националним тимовима значајан подстицај у наредних 10 такмичарских дана, све до 26. марта.

„Сара је од јануара прешла у сениорски бокс, и ово ће бити велико искуство за њу, а мислим да ће вјероватно бити и једна од намлађих учесница Свјетског првенства, што не искључује могућности да се Сара окити медаљом, и као омладинска Европска и Свјетска шампионка да потврди своју класу и овде у Индији”, казао је њен тренер Мирко Ждрало.

Поред Саре, Србију на овом такмичењу ће представљати још шест девојака које се тренутно у оквиру репрезентације Србије налазе у Индији на завршном кампу пред почетак СП. У Индији суде и две представнице Србије, Јована Угреновић и Марија Петковић.

ИБА је издвојила наградни фонд за добитнице медаља, па ће тако за златну медаљу на овом Свјетском првенству освајачице добити 100 000 УСД, за сребро 50 000 УСД и за бронзану медаљу 25 000 УСД.

Извори: Бокс запис / International Boxing Association (IBA) / Боксерски клуб Обилић – 1389 МЗВ / Боксерски клуб Обилић ТРБ Зворник

Фото: Клуб борилачких спортова Обилић / IBA Women’s World Boxing Championships

Коментари: Мали Зворник инфо

Д.В.К.

Бронза са патином злата: Сара Ћирковић освојила је своју прву медаљу за Србију у сениорској конкуренцији

Share