Одржан семинар за унапређење знања и организационих способности команданата штабова за ванредне ситуације

У организацији Министарства унутрашњих послова Републике Србије,  Сектора за ванредне ситуације и Мисије ОЕБС-а у Србији одржан је семинар „Организација рада штаба за ванредне ситуације и руковођење у ванредним ситуацијама”.

Семинар је одржан у Београду, а представник наше локалне самоуправе био је Командант Штаба за ванредне ситуације и председник општине Мали Зворник, Зоран Јевтић.

Циљ семинара је унапређење знања и организационих способности команданата у области смањења ризика од катастрофа и управљању у ванредним ситуацијама и руковођењу штабом за ванредне ситуације кроз теме које се односе на улогу и надлежност команданата штабова.

Семинару је присуствовао и начелник Мачванског управног округа Жељко Марјановић, а на почетку семинара учесницима су се обратили амбасадор Јан Брату, шеф мисије ОЕБС-а у Србији и Лука Чаушић, помоћник министра унутрашњих послова и начелник Сектора за ванредне ситуације.

Своје искуство и знање пренели су Живко Бабовић, начелник Управе за цивилну заштиту Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије и Горан Николић, начелник Управе ватрогасно-спасилачке јединице Сектора за ванредне ситуације.

Извори: Мачвански управни округ / Љубовија инфо / Мали Зворник инфо

Фото: Мачвански управни округ

Share