Сара Ћирковић освајањем Златне рукавице у Кикинди крунисала такмичарску годину

Кикинда је током овог викенда била домаћин великог међународног боксерског турнира. У обавештењу матичног клуба наше репрезентативке, Сара Ћирковић проглашена је за најбољу боксерку, што је још један у низу изванредних успеха Боксерског клуба „Обилић” из Зворника и Малог Зворника којим завршавају ову изузетну, трофејну, али и напорну годину.

На 45. међународном турниру „Кикиндска Златна Рукавица” Сара Ћирковић је прекидом борбе победила Љубу Атанасову, представницу Бугарске и бронзану такмичарку са Европског првенства. Проглашена за најбољу боксерку овог турнира и освојила „Златну рукавицу”.


Поред Саре, Драгана Јовановић је у изузетном мечу против Бугарске одушевила све присутне својим боксерским знањем. Анастасија Бошковић је у уједначеном мечу поражена од репрезентативке Чешке, судијском одлуком 3:2. Мечеве је преносила Arena Fight TV.


„Кикиндска златна рукавица” одржана је у Спортском центру „Језеро”. Окупила је 120 младих боксера и боксерки из Србије, Румуније, Молдавије, Словеније, Босне и Херцеговине, Хрватске, Чешке, Бугарске, Грчке и Кипра. Борили су се за медаље на традиционалном турниру који подржавају Град Кикинда и Боксерски савез Србије.

Такмичење са најдужом спортском традицијом у Кикинди одржава се од 1975. године, са само два прекида, 1999. и 2020. године.

На Изборној скупштини националног Боксерског савеза, одржаној 11. децембра у градској кући у Кикинди, реизабран је досадашњи председник Ненад Боровчанин.

Фото: Боксерски клуб „Обилић – 1389 МЗВ”
Извор: Боксерски клуб „Обилић – 1389 МЗВ”

Д.В.К.

Пројекат „Спортски мозаик – Повратак на терен” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2021. години.

Share