Сара Ћирковић најбоља боксерка турнира у италијанском граду Асизију

Након три остварене победе, над репрезентативкама Шпаније, Украјине и Италије, Сара Ћирковић освојила је турнир „Робин Роундˮ у италијанском граду Асизију (torneo Round Robin di Assisi), а проглашена је и најбољом боксерком овог турнира.


Наша Анастасија Бошковић, имала је одлично издање у Италији, победила је боксерку Украјине и тиме показала да је на добром путу ка Европској медаљи.

Тренери Мирко Ждрало и Никола Лазаревић боравили су у италијанском граду Асизију са Саром Ћирковић, Сањом Митић и Анастасијом Бошковић.

Учествовали су на четвородневном међународном турниру, у конкуренцији боксерки из осам земаља: Мађарске, Пољске, Словеније, Украјине, Хрватске, Шпаније, Италије и Србије.

Освајачица бронзане европске медаље јуниорка Анастасија Бошковић и најбоља боксерка Европе омладинка Сара Ћирковић су већ неизоставне чланице репрезентације Србије.

Спортско удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника успешно представља Спортски савез „Дрина” у Европи, региону, Србији и општини Мали Зворник. Регистровано је 26. октобра 2018. године.

Наше репрезентативке Србије чланице су Клуба борилачких спортова „Обилић” Зворник, Боксерског клуба „Обилић ТРБ” (Компанија Технички ремонт Братунац) и Спортског удружења за бокс „Обилић” из Малог Зворника.

Фото: Боксерски клуб „Обилић ТРБ”  

Извор: Клуб борилачких спортова „Обилић”

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Д.В.К.

Share