Санирана оштећења крова на Дому културе у Доњој Борини и окречена унутрашњост објекта

У оквиру акције „Мали Зворник по мери грађана”, општина Мали Зворник финансирала је уређење дела кровне конструкције сеоског Дома културе у месној заједници Доња Борина и кречење унутрашњости објекта.

Извршено је опшивање увале уз зид, санација греде и окапнице, као и стругање, глетовање и кречење унурашњих зидова.

Уређење Дома културе у Доњој Борини обављено је на предлог неформалне групе грађана овог села.

Радови су коштали 498.060 динара, а грађани су учешћем у радовима, кроз волонтирање, обезбедили 10 посто наведеног износа.

Укупно девет различитих активности и радова на територији општине у текућој години обухваћено је пројектом „Мали Зворник по мери грађана”, а за ове намене опредељено је укупно 5.200.000 динара, од чега су 4.000.000 динара средства општине, а преосталих 1.200.000 динара донација Владе Швајцарске, која је наведени пројекат подржала кроз Програм реформе пореза на имовину и који општина Мали Зворник, уз подршку Швајцарске агенције за развој (SDC), реализује од 2018. до 2021. године.

Председник општине, Зоран Јевтић, рекао је да су радове у месним заједницама у оквиру пројекта „Мали Зворник по мери грађана” предложили грађани на позив локалне самоуправе средином протекле године и своје предлоге подржали потписима.

Он је навео да му је веома драго што су грађани показали велико интересовање за учешће у пројекту, да овакав начин рада општина раније није практиковала, али да се испоставио као веома добар и да верује да ће грађани убудуће још активније учествовати у одлучивању о трошењу новца из буџета и унапређењу услова за живот у локалној заједници.

Јавни позив за доделу средстава за реализацију предложених радова спроведен је током августа 2020. године, након чега је комисија општине разматрала приспеле предлоге и изабрала оне који су испунили прописане критеријуме.

Извор: Општинска управа општине Мали Зворник

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Share