Санација након поплава 2014. године: Баћин мост у Радаљу

Мали Зворник једна је од општина која је теже страдала од поплава 2014. године, сразмерно развијености инфраструктуре, величини територије и броју становника, а процењена штета износила је милијарду динара (нешто мање од девет милиона евра), према проценама Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Владе Србије.
Мост на реци Радаљ, према засеоку Тришићи, такозвани „Баћин” мост, први је завршени мост, финансиран од стране Канцеларије за управљање јавним улагањима на подручју наше општине. Поред овог моста, извршени су радови на изградњи мостова у Великој Реци и Доњој Борини, као и санација моста у Радаљској Бањи. Пројектовање и извођење радова финансирала је Канцеларија за управљање јавним улагањима Владе Србије. Укупна вредност инвестиција била је више од 70 милиона динара. Извођачи радова били су „Машинокоп” доо Шабац и „West-градња” доо Шабац.
Канцеларија за управљање јавним улагањима, која је одлично сарађивала са локалном самоуправом, је тело Владе Републике Србије чији је посао управљање пројектима обнове и пружања помоћи након елементарних и других непогода. Ангажовани извођачи радова Машинокоп д.о.о. Шабац и West-Градња д.о.о. Шабац обновили су четири моста на локалним рекама.

Фото: Мали Зворник инфо / Општинска управа Мали Зворник

Пројекат „Мали Зворник – Где смо 5 година након поплава?” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2019. години.

Share