Фестивал ветерана фолклора у Малом Зворнику

Други сусрет ветерана под називом ,,Љубав не познаје границе” одржан је у Малом Зворнику, у суботу 25. фебруара, у Великој сали Дома културе.

Сваки сусрет, смотра, фестивал, учесницима дају полет, мотив и изазов да спреме нову кореографију, да научи нешто боље, да надмаше себе из протеклих издања. То су прилике када свако друштво покаже најбоље што уме и зна. Током деведесетоминутног програма, публици у Малом Зворнику представиле су се фолклорне групе ветерана из Деспотова крај Бачке Паланке, Злакусе код Ужица, Беочина, Шапца, Бачке Паланке, Лознице, Угљевика, Новог Сада, Шимановаца и Малог Зворника.

Фолклорна секција Библиотеке ,,17. септембар“ у марту обележава три године активности а, према најавама, регистроваће се као Удружење ветерана фолклора. Недавно, мешовити фолклорни ансамбл чланова КУД „Караџић“ из Лознице и Фолклорне секције Библиотеке ,,17. септембар’’ Мали Зворник гостовао је ,,Староградским играма’’ у популарној емисији колажног типа ,,Жикина Шареница’’, пре учешћа на ИИ Светосавском фестивалу у главном холу Етнографског музеја, где су 29. јануара уприличене радионице градских игара из свих области Србије.

Изузетну сарадњу постигли су са Културно уметничким друштвом ,,Караџић” из Лознице. Пуну подршку имају у директорици Библиотеке ,,17. септембар” Славојки Спасеновић, кореографу Драгану Ђајићу, Општинској управи и руководству локалне самоуправе. Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић подржао је све досадашње активности ветерана фолклора. У општини Мали Зворник актери су, учесници или суорганизатори бројних општинских културних и спортско-рекреативних манифестација.

Други сусрет ветерана под називом ,,Љубав не познаје границе” је доказ сазревања, озбиљности и најбољих намера чланова фолклорне секције да се захвале својим суграђанима на подршци, суседима на заједничким подухватима, сарадњи и размени искустава, а ансамблима и друштвима који су их угостили, у суботу су одали признање гостопримљивошћу.

Фото галерија: Мали Зворник Инфо

Новинар: Далибор Крстић

Share