Гурмански викенд у Малом Зворнику

На обали Дрине у Малом Зворнику протеклог викенда осим страствених риболоваца окупили су се и љубитељи хране, који су били у прилици да се, у оквиру V малозворничке „Гурманијаде“, пред стручним жиријем, опробају у припремању рибље чорбе, гулаша на ловачки начин и чорбастог пасуља.
Екипа из Костајника (Младен и Ненад Мешковић и Милан Савић) однела је победу у припреми рибље чорбе и гулаша, док је првонаграђени чорбасти пасуљ припремила екипа из Малог Зворника (Дејан Јанковић, Александар Врачевић и Драго Митровић). Најуспешнији награђени су котлићима за кување, медаљама и дипломама. Друго место у кувању рибље чорбе освојила је екипа „Играоница тарапана“ из Малог Зворника, док је на трећем месту у овој категорији екипа „Бистро“ из Зворника (РС). У припремању гулаша друго место освојила је екипа „Котлић фром Комирић“, а треће екипа Туристичке организације „Осечина“. Вицешампион у припремању пасуља је екипа „Хајдуци“ из Бијељине (РС), док је трећепласирана екипа „Котлић фром Комирић“.
Осим лепих утисака са још једног дивног дружења у Малом Зворнику, другопласиране и трећепласиране екипе са овог такмичења понеле су и пехаре, медаље и дипломе, док је најмлађи учесник „Гурманијаде“ Лазар Брадоњић (9) из Осечине награђен књигом.
На овогодишњој „Гурманијади“ у Малом Зворнику учествовало је 18 екипа, а прпремљена јела оцењивао је стручни жири, у чијем саставу су били чланови Кулинарске федерације Србије: Јован Вукелић, Јордан Настановић, Милорад Аћимовић и Душан Штулић.

Уредник: Љиљана Ристановић

Gallery with ID 36 doesn't exist.
Share