На поновљеном тестирању преосталих деветоро потенцијално заражених негативно на вирус Корона

У Малом Зворнику и даље нема инфицираних Ковидом – 19

Према најновијим информацијама из Дома здравља Мали Зворник, и преосталих девет особа са подручја малозворничке општине, за које се сумњало да су заражени Ковидом – 19, негативно је на вирус Корона, показали су резултати поновљеног тестирања.

Реч је особама које су биле у контакту са две особе из општине Мали Зворник оболеле од Ковида – 19, које су у међувремену излечене.

Констатовано је да је ситуација у погледу епидемије вируса Корона у Малом Зворнику охрабрујућа, с обзиром да пре првомајских празника нема случајева инфицираних Ковидом – 19, али да и даље нема опуштања и да је неопходан максималан опрез и поштовање свих рестриктивних и превентивних мера, уведених у циљу спречавања ширења вирусa Корона.

Малозворнички Дом здравља саопштио је да је, након прве особе, која је излечена 24. априла, излечена и друга особа која је била заражена Kovidom – 19, као и да је шест особа, које су са оболелима биле у контакту, након тестирања негативно на вирус Корона.

Председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић рекао је у среду, 29. априла, да га тренутна ситуација, без инфицираних особа на подручју општине, радује и охрабрује, и да је неопходно да сви грађани наставе да стриктно поштују мере превенције, како би се такво стање одржало до краја епидемије.

Он је поновио да то није немогуће, уколико поштујемо прописане мере, те да је, у том циљу, и даље потребна максимална дисциплина сваког појединца, одржавање социјалне дистанце, поштовање полицијског часа и свих осталих рестриктивних и превентивних мера, уведених ради сузбијања ширења инфекције.

Јевтић је претходно оценио да ситуација још није за опуштање и да то јасно показују примери појединих градова у Србији, у којима су се у последњих неколико дана појавила жаришта вируса Корона и велики број инфицираних и оболелих, истакавши да је веома важно да останемо свесни опасности и не поновимо њихову грешку и поклекнемо сада када је епидемија на измаку.

Поводом првомајских празника, председник општине Мали Зворник апеловао је на суграђане да поштују забрану окупљања и првомајско дружење оставе за време када се епидемија заврши и не буде опасности од вируса. 

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Фото: Интернет архива фотографија

Останите код куће, будите одговорни према себи и према другима.

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#VanrednoStanje #Covid19 #Corona

#ОстаниКодКућe #OstaniKodKuće #Sačuvajživote

Share