Први сусрет ветерана фолклора ,,Љубав не познаје границе“

Први сусрет ветерана под називом ,,Љубав не познаје границе“ одржаће се у Малом Зворнику у суботу 13. фебруара у 19.00 часова. Према најавама, поред домаћина, учествоваће друштва из пет градова Србије. Улаз је бесплатан за све посетиоце велике сале Дома културе.

Фолклорна секција ветерана Библиотеке ,,17. септембар“ обележава у марту две године активности прожете ентузијазмом, љубављу и вредним радом. Своје умеће показали су током гостовања у Перлезу код Зрењанина, Качареву код Панчева, у Београду на Врачару и на Петом међународном фестивалу фолклора у Чајетини и Златибору. У општини Мали Зворник актери су, суорганизатори бројних општинских културних и спортско-рекреативних манифестација. Подржавају и негују свој подмладак, те фолклорна секција Библиотеке окупља педесетак полазника млађе, средње и старије групе.

Први сусрет ветерана под називом ,,Љубав не познаје границе“ је доказ сазревања, озбиљности и најбољих намера чланова фолклорне секције да се захвале својим суграђанима на подршци, суседима на заједничким подухватима, сарадњи и размени искустава, а ансамблима и друштвима који су их угостили, у суботу ће одати признање гостопримљивошћу.

Изузетну сарадњу постигли су са Културно уметничким друштвом ,,Караџић“ из Лознице. Пуну подршку имају у директорици Библиотеке ,,17. септембар“ Славојки Спасеновић, кореографу Драгану Ђајићу, Општинској управи и актуелном руководству локалне самоуправе. 

Сваки сусрет, смотра, фестивал, учесницима дају полет, мотив и изазов да спреме нову кореографију, да научи нешто боље, да надмаше себе из протеклих издања. То су прилике када свако друштво покаже најбоље што уме и зна.

Своје кореографије публици у Малом Зворнику представиће фолклорне групе ветерана из Београда, Новог Сада, Беочина, Шапца, Лознице и Малог Зворника.

Уредник: Далибор Крстић

Фото галерија: Мариа Ковачевић / Далибор Крстић

Share