Први дан Видовданског турнира у малом фудбалу

Првог дана XXVIII видовданског турнира у малом фудбалу састале су се све екипе из групе А квалификација за четврфинале и две екипе из групе Б.

Истичемо да је организациони одбор усвојио сугестије учесника прошлогодишњег турнира и вратио старе пропозиције о трајању утакмица квалификација за четвртфинале, те се сада играју два полувремена од по 15 минута, што је значајно подстакло фудбалере на динамичнију игру на коју су кондиционо спремни јер не очекују напоре којима су били изложени протекле године када су, по летњем времену, све утакмице трајале 40 минута.

Судијски пар овогодишњег турнира су Бранивоје Кулић и Предраг Дишић.

Последњег дана пролећа, од 18.15 играли су Хотели Ројал (Royal Drina-Royal Spa) и ФК Гранит Радаљ.

Утакмица је била динамична, са испољеном грубљом игром, а завршена је резултатом 5:1 (2:0).

Стрелци: Хотели Ројал – Никола Станковић, Предраг Ђурић (други и пети гол), Горан Ристић и Љубиша Радовић. Погодак за ФК Гранит Радаљ постигао је Слободан Николић.

У 19.00 састале су се, нама до сада непознате екипе, које могу бити и пријатно изненађење турнира: Бензинске пумпе Ранкић Братунац – Антена Сат Тотал ТВ Зворник. Евидентан је уравнотежен однос снага ове две екипе. Прво полувреме завршено је предношћу тима Бензинске пумпе Ранкић Братунац од 1:0. али је у финишу утакмица окончана нерешено 3:3.

Стрелци: Слађан Васић, Дарко Васић и Милорад Остојић, за екипу Бензинске пумпе Ранкић Братунац, а Немања Јосиповић постигао је први и трећи гол за Антена Сат Тотал ТВ Зворник. Стрелац другог поготка је Давор Ћопић.

Минутом ћутања играчи и публика одали су пошту прерано почившем спортском раднику, извештачу са спортских догађаја, тренеру и фудбалеру Самиру Салихбеговићу.

Учесник је, водитељ и члан организационих одбора бројних видовданских турнира у протекле две деценије. Остварен супруг, отац, одан пријатељ, Самир је био посвећени спортски радник, за пример генерацијама младих фудбалера са којима је сарађивао, остваривши значајан успех у каријери тренера млађих селекција.

Од 20.00 играле су екипе: Аграр Веселиновић Прњавор и Самир Салихбеговић Ћамо Мали Зворник (екипа чији је спонзор ФК Јединство).

Наступили су, махом, познати играчи који пружају бравуре достојне похвала и награда. Резултат је 3:0 (1:0), а стрелци за Аграр Веселиновић Прњавор су били Филип Благојевић (први) и Милорад Бојић (други и трећи погодак).

Једина утакмица екипа квалификационе групе Б између Ресторана Славија и Кафеа (Caffe) Спорт Каракај одиграна је последња, од 21.00.

Резултат 6:4 (6:2).

Одлична утакмица, на моменте је било тешко пратити динамику потеза и реализацију удараца на гол противника.

Стрелци за Ресторан Славија су Данијел Ћулум (први, четврти и пети погодак). Павле Радић, Стево Јокић и Радован Васић. Поготке за Кафе Спорт Каракај постигли су Сретен Милошевић, Незира Алић (други и трећи гол), а Павле Радић из противничке екипе имао је пех да постигне аутогол.

Другог дана турнира састају се:

У 18.00, Рибарница Лаки фиш Мали Зворник – СГР Стем Градња Мали Зворник;
Од 19.00, ФК Рудар Брасина – ФК Младост Борина;
У 20.00 часова СГР Стем Градња – ФК Велика Река;
У 21.00 Хотели Ројал – Бензинске Пумпе Ранкић Братунац.

Манифестацију и ове године организује Спортски савез Дрина, а покровитељ је Општина Мали Зворник.

Уплата по екипи је 10.000 динара, а најбоље међу њима очекује до сада највећи наградни фонд.
I место 210.000,00 динара; II место 50.000 динара.

Посебне награде – Најбољи голман, стрелац, играч, млади играч и млади голман. Ове године биће награђени најлепши гол и најлепши потез турнира.

Видовдански турнир у Малом Зворнику одржава се традиционално од 1994. године на игралишту малих спортова, а иницијативу је реализовала тада неформална омладинска организација у Малом Зворнику. Данас су то дародавци и редовни спонзори овог такмичења.

Након усвајања новог Закона о спорту, нашу фудбалску манифестацију од 2017. године организује Спортски савез Дрина, чији је генерални секретар професор физичког васпитања Александар Андрић, а покровитељ Видовданског турнира је општина Мали Зворник.

Спонзори турнира у 2022. години су:

Специјалистичка стоматолошка ординација др Владић;
Апотеке „Здравље” Мали Зворник – Јово Роган;
Ауто-школа „ЕРМ”;
Штампарија „Новаковић” – Мали Зворник;
Фризерски салон „Бане” – Мали Зворник;
Кафе „Сара” Мали Зворник;
Бутик „Теодора” – Мали Зворник;
Подрум пића „Јовановић” – Радаљ – Мали Зворник ;
Предузетничка радња за припремање докумената и специјализовану канцеларијску подршку ТОП-СМ – Мали Зворник,
Агенција за књигодствене услуге „Актива” – Мали Зворник;
Баувин декор (Bauwin Décor) PVC столарија – Брасина;
Агенција за пословне књиге „Цица” – Мали Зворник;
Хидроелектрана „Зворник”;
Савет за младе општине Мали Зворник и Друштвено културни центар Мали Зворник;
Дом културе – Библиотека „17. септембар” у Малом Зворнику.
Медијска пратња такмичења је портал Мали Зворник инфо, где можете пратити најаве и дневне извештаје.

Фото галерија: Први дан Видовданског турнира MMXXII

Новинар сарадник: Далибор Крстић

Пројекат „Промоција спорта – промоција здравог живота” одобрен је и суфинансиран ради остваривања јавног интереса у области јавног информисања на територији општине Мали Зворник у 2022. години.

Учесници и квалификационе групе Видовданског турнира MMXXII

Share