Апел Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник за поштовањем мера превенције

Услед пораста броја заражених вирусом Корона Кризни штаб у Малом Зворнику апеловао на грађане да се строго придржавају препоручених мера заштите

Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник на седници у петак, 10. јула, размотрио је информацију о епидемиолошкој ситуацији на подручју општине и констатовао да је од почетка епидемије регистровано укупно 8 оболелих од Ковида – 19, уз напомену да је, непосредно пре почетка састанка, Општинској управи стигла информација о новом случају инфекције. 

Командант Штаба и председник општине Зоран Јевтић рекао је да су на подручју Малог Зворника предузете све неопходне мере за спречавање ширења инфекције, али да је ипак приметан пораст броја оболелих у последњих десет дана. 

Са састанка је апеловано на грађане да се строго придржавају препоручених мера превенције, јер је то једини начин заштите од заражавања. 

Јевтић је навео да општина Мали Зворник за сада неће уводити ванредну ситуацију због Ковида – 19, али да ће предузети све што је неопходно да спречи ширење инфекције. 

Закључено је да предстојећи вашари у селима на подручју општине, посебно вашар у Радаљу, који важи за најмасовнији, представљају велики епидемиолошки ризик и да ће општина, уочи организовања вашара, као и на дан одржавања светковине, упутити комуналног инспектора на терен како би посетиоце и власнике угоститељских радњи упозоравао на опасност од инфекције и неопходност поштовања препоручених мера превенције. 

Члан Штаба и директорка Дома здравља у Малом Зворнику Валентина Ристић поднела је извештај о раду Ковид амбуланте, наводећи да је од 15. марта до 30. јуна у амбуланти прегледано 150 пацијената са симптомима сличним Ковиду – 19, док је од 01. јула до 09. јула прегледано 82 пацијената. 

Ристић је рекла и то да је у Дому здравља у току дана урађено 8 брзих серолошких тестова и да су резултати сваког од њих били негативни. 

Урађена су и два PCR теста и послата на анализу. 

За претходна три PCR теста, урађена пре четири дана, Ристић каже да Дому здравља још увек нису стигли резултати. 

На седници Штаба за ванредне ситуације општине Мали Зворник у петак донети су закључци о изради пројекта санације моста у Амајићу, оштећеног приликом обилних падавина протеклог месеца и извођењу радова на пројекту санације објекта. 

На крају састанка размотрена је информација о санацији последица и стању на подручју општине након изливања река. 

Фото: Општинска управа Мали Зворник

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Поштујте мере превенције, будите одговорни према себи и према другима!

#Мали_Зворник #Подриње #Србија #СРБ

#Mali_Zvornik #Podrinje #Serbia #SRB

#Covid19 #Corona #Sačuvajživote

Share