Одлуке Извршног одбора Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника у 2022. години

Редовна седница Извршног одбора Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника одржана је у понедељак, 14. фебруара, у просторијама Удружења, са почетком у 8.00 часова.

Предложено је и да се организује каса солидарне помоћи за најугроженије чланове Удружења, а висину прилога ће одредити сам дародавац, према свом имовном стању.

Месечна чланарина и у 2022. години остаје симболична и износи 50 динара, а током дискусије разматрана је могућност да се наредне године тај износ повећа, што би омогућило Удружењу већи број активности, у корист чланства.

Чланови ће моћи и у 2022. години да, уз помоћ и посредовање Удружења, набаве огревно дрво и угаљ, на одложено плаћање, до три месеца.

Подела прехрамбених и санитарних пакета ће се вршити током 2022. године, према могућностима и расположивим средствима.

Извршни одбор је уз консултацију са члановима Удружења и у 2022. планирао организовање две екскурзије, у пролеће и током јесени, а због великог интересовања усвојен је предлог да се уприличи посета Подземном граду Карађорђевића у Малом Зворнику.

Ваши поуздани партнери за пензионерске дане остају „Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника” и компанија „ДДОР Нови Сад”.

Према Програму рада и у 2022. години, Удружење организује наставак расподеле бесплатних карата „Мачва експреса” за превоз у локалном саобраћају, уколико овај превозник и у 2022. обавља ту делатност на територији општине Мали Зворник.

За годину дана додељене су 1202 картице за бесплатан превоз пензионера, инвалида и свих суграђана старијих од 65 година.

У 2021. години реализована су два пројекта: „Превоз пензионера и инвалида ради лакшег доласка доктору и другим јавним установама” и „Побољшање друштвено социјалног живота пензионера и инвалида Малог Зворника”.

Упркос периоду епидемије, која је озбиљно угрозила све категорије становништва, и социјалне изолације којој су изложени пензионери, као осетљива и ризична група, ради очувања здравља, Удружење је успешно реализовало пројекте, остваривши утврђене обавезе и планове.

У 2021. додељено је 600 чланских карата, а учлањено је 137 нових чланова, у извештајном периоду.

Бесплатан одлазак на рехабилитацију – Бање, преко филијале ПИО у Шапцу, у 2020. и 2021. години искористило је девет (9) чланова, а најмање толико пензионера може очекивати опоравак и у 2022. години.

Колективно осигурање пензионера омогућено је код ДДОР Нови Сад. Тренутно га користи око 200 чланова.

Свети великомученик Димитрије – Митровдан, крсна је слава Удружења. Обележена је прошле године пригодно и скромно. Усклађена je са актуелном епидемиолошком ситуацијом.

За све информације о активностима Удружења и учлањењу можете се обратити председници удружења Драгани Алексић (060 61 908 72), њеном заменику Миленку Мијатовићу (069 80 464 07) и сараднику Стојану Тодоровићу (064 40 273 98).

Фиксни контакт телефон Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника је: 471 069
email address: penzionermz@gmail.com
Адреса: Рибарска бб, 15318 Мали Зворник

Фото галерија: Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника

Д.В.К.

Одлуке Скупштине Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника

Share