Малозворничани подржали апел за помоћ у обнови манастира Свете Тројице код Љубовије

Конак Светотројичне свештене обитељи надомак Љубовије у Епархији шабачкој изгорео је у пожару 2. фебруара 2022. године. Епископ Фотије у присуству најближих сарадника из Епархије шабачке на челу са архимандритом Нифонтом који је архијерејски заменик, у петак 11. фебруара, сагледао је ситуацију након пожара и благословио оснивање грађевинског одбора који има задатак да прикупи пројектну документацију потребну за обнову конака и самог манастира.

Кутије за ваше прилоге обнови конака манастира Свете Тројице, код Љубовије, су постављене у кафићима Кул, Сара, Фишер, Дашчара и у хотелу Ројал Дрина, уз благослов протосинђела Серафима (Петковића), настојатеља манастира у Бијелим Водама, наводе организатори ове акције у Малом Зворнику.

Епархија зворничко-тузланска упутила је јавни Апел за помоћ у обнови Манастира Бијеле Воде

„Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа зворничко-тузланског и администратора Епархије шабачке Г. Г. Фотија, обраћамо вам се са молбом за помоћ при обнови недавно у пожару страдалог манастира Бијеле воде.

Најсрдачније молимо све људе који имају вољу, жељу и могућност, а сходно жељи и осећају да помогну обнову ове светиње, која је за кратко време постала стециште многих који траже свој пут ка Господу. Верујемо да је све што се догађа Божије давање и да Његове путеве не можемо увек испитати, али исто тако верујемо да ће се, као и до сада „Бог кроз своје љубљене делати”, те да ће се ова светиња обновити и засијати новим сјајем и бити обиталиште „Славе Божје”.

Уздајући се у Господа, а ослањајући се на Јеванђељске речи да треба „једни другима бремена да носимо”, надамо се да ће искра Христове љубави бити запаљена у срцима нашим, те да ћемо дати део себе и поново изградити оно што „ни рђа, ни мољац не могу уништити” и да ћемо и ми себе узидати у Јеванђељску кућу сазидану на темељу који је Христос Господ”.

Динарска средства можете уплатити на рачун:

СПЦ – Епархија шабачка

Број 325-9500600032738-97

Са назнаком: За обнову Манастира у Бијелим Водама

Заинтересовани који могу и желе да уплате помоћ у конвертибилним маркама могу то да учине преко Добротворне организације „Тројеручица” која делује под окриљем Епархије зворничко-тузланске.

Помоћ у конвертибилним маркама (КМ) уплатити на рачун

Добротворна организација „Тројеручица”

Број  567-34327000105-26

Са назнаком: За обнову Манастира у Бијелим Водама

Извори текста: Епархија зворничко-тузланска / ТВ Храм / Организатори акције прикупљања прилога у Малом Зворнику

Фото: Љубовија.инфо / Ђорђе Којић

Фото галерија: Фејсбук страница Мали Зворник инфо

Д.В.К.

 

Share