Шампиони са Дрине освајају медаље на свим фронтовима

Након фебруарског загревања, нема предаха ни у марту за такмичаре Карате клуба Шампиони са Дрине који наступају на више фронтова, од првенстава, турнира, до државних школских такмичења.

Док чекамо резултате овонедељног учешћа на Школском првенству Србије у Врњачкој бањи, већ наредне седмице, у Младеновцу их очекује Првенство Србије у катама за полетарце, пионире и наде, те Првенство Србије у борбама за пионире и наде, у организацији Карате федерације Србије и техничкој организацији Београдског карате савеза.

На првенствима или купу Србије наступају најбољи, афирмисани и квалификовани такмичари са три региона (Карате савези: Уже Србије, Београда и Војводине).

На Златибору је 4. марта одржано првенство Уже Србије за полетарце, пионире и наде појединачно и екипно у катама и борбама. Из нашег клуба наступило је шест такмичара који су освојили четири медаље.

🥈🥉🥉🥉

Богдан Неговановић – узрасна категорија мушке наде, дисциплина кате – апсолутни ниво, осваја сребро. 🥈

Милица Неговановић – узрасна категорија полетарке, дисциплина кате – апсолутни ниво, осваја бронзу. 🥉

Сара Мијатовић – узрасна категорија женске наде, до 54 килограма, у дисциплини борбе, осваја бронзу. 🥉

Богдан Неговановић узрасна категорија мушке наде, до 37 килограма, у  дисциплини борбе, осваја бронзу. 🥉

Ђурђина Хајдуковић осваја V место  у борбама. 💎

Наши такмичари квалификовали су се за првенство Србије које се одржава 18. и 19. марта у Младеновцу. 🥋

У недељу 26. фебруара, у Чачку је одржано Школско првенство основних и средњих школа у организацији Министарства омладине и спорта, савеза за школски спорт Србије и карате савеза уже Србије.

Такмичари који су наступили за клуб и за школе које похађају освојили су две медаље, 🥇 злато и 🥈 сребро.

Милица Неговановић – у дисциплини кате, узраста I и II разреда, осваја прво место. 🥇
Богдан Неговановић – у дисциплини кате, узраста V и VI разреда, освојио је друго место. 🥈

У изузетно јакој конкуренцији где су категорије бројале 50 такмичара Милица је имала шест победа, а Богдан пет. Милица и Богдан су се квалификовали на Школско првенство Србије, које се одржава у Врњачкој Бањи овог викенда, 12. марта, дан након такмичења сениора.


Карате клуб „Шампиони са Дрине” регистрован је од средине 2017. године на територији општине Мали Зворник. Председница клуба и један од тренера је репрезентативка Србије Драгана Неговановић, уз подршку тренера Милана Неговановића. Поред тренерског рада Драгана је и активан такмичар у сениорској конкуренцији. Освајачи многобројних медаља, од новембра 2018. године чланови су Спортског савеза „Дрина”.

Под геслом „Спорт за свеˮ, у сарадњи са територијалним Спортским савезом „Дрина”, Карате клуб „Шампиони са Дрине” од октобра 2021. године организовао је бесплатну карате школу у Малом Зворнику. Тренинге су водиле репрезентативке Србије Драгана и Бранкица Неговановић, а сви нови полазници ослобођени су плаћања чланарине.

Бранкица Неговановић у протеклом периоду ниже успехе, јуче је освојила прво место на Првенству Србије за сениоре, одржаном у Врњачкој Бањи. Златном медаљом Бранкица, такмичарка КК Шампиони из Бање Ковиљаче и Спортске јединице МУП-а Србије, окитила се у борбама каратисткиња до 55 килограма.

Тако је актуелним титулама сениорске првакиње Балкана и победнице Купа Србије додала и државну. Неговановићеву у наредном периоду очекује наступ на Првенству Европе у Шпанији.

Управни одбор Карате клуба „Шампиони са Дрине” честита својим такмичарима на освојеним медаљама у овогодишњим наступима на бројним турнирима и првенствима.

Извори: КК Шампиони са Дрине / КК Шампиони Бања Ковиљача / Мали Зворник инфо / Лозничке новости
Фото: КК Шампиони са Дрине

Коменатари: Мали Зворник инфо
Д.В.К.

Share