Признање за спортске успехе: Пријем у част репрезентативца Србије у боксу Срђана Томића

У четвртак, 5. јануара у кабинету председника општине Мали Зворник, у организацији Спортског савеза Дрина уприличен је пријем за боксера Срђана Томића, освајача бронзане медаље на Европском првенству у боксу за јуниоре. Срђана и његовог  тренера, оснивача КБС „Обилић”, Мирка Ждрала угостили су председник општине Мали Зворник Зоран Јевтић, генерални секретар Спортског савеза Дрина Александар Андрић и саветник у Одељењу за финансије, општу управу и друштвене делатности Општинске управе Мали Зворник Младен Перић.

Бронзана медаља нашег суграђанина Срђана Томића на ЕП Монтесилвано 2022 у Италији драгоцено је и једино одличје за српски бокс са овог првенства. Европско првенство почело је 25. септембра и трајало је до 6. октобра 2022. године. Одржано је у италијанском граду Монтесилвано у провинцији Пескара.

Наш репрезентативац, мотивисан пласманом у друштво најбољих, уз остварене две победе у квалификацијама за полуфинале, освојио је своју прву спортску медаљу на првенству Старог континента и доживео је лични тријумф, без обзира на пораз од Израелца судијским прекидом, у првој рунди, после другог бројања.

За улазак у финале Томић се борио се са победником четвртфиналног меча Roman Maly (Чешка) – Ariel Prilutsky (Израел). У полуфиналу савладао га је израелски боксер – Ariel Prilutsky, 2. октобра, у рингу Б, шестог дана Европског првенства за јуниоре (EUBC Junior EBC).

Након успеха у осмини финала над представником Хрватске Шиметом Черином, у беспоштедној борби у којој је пресудила срчаност Срђана Томића, репрезентативац Србије је у четвртфиналном мечу остварио WО (walk over – лака победа предајом) над представником Украјине, неизласком противника на ринг. Olexandr Sliesariev је тог дана одустао од своје прилике да се избори за медаљу.

Троје јуниора Боксерског клуба „Обилић” били су учесници Европског првенства у Италији, Анастасија Бошковић у категорији до 66 килограма, Срђан Теофиловић (80 килограма) и Срђан Томић (80+).

За репрезентацију Србије наступали су као такмичари Спортског удружења за бокс „Обилић – 1389 МЗВ” из Малог Зворника.

Овај клуб члан је Спортског савеза Дрина у општини Мали Зворник. Регистрован је 26. октобра 2018. године.

Као репрезентативци, двојац из „Обилића”, Срђан Томић и Срђан Теофиловић боравили су средином децембра у Дубаију, на десетодневним припремама јуниорске репрезентације Србије.

Извори: Мали Зворник инфо / Клуб борилачких спортова „Обилић” / Бокс запис / European Boxing Confederation

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник / Клуб борилачких спортова „Обилић”

Д.В.К.

Лични тријумф нашег суграђанина Срђана Томића: Бронза са Европског првенства у боксу за јуниоре

Share