У Малом Зворнику укупно троје заражених вирусом Корона

У Малом Зворнику укупно троје заражених вирусом Корона

Штаб за ванредне ситуације општине Мали Зворник констатовао је вечерас да, према подацима до којих је дошла станица полиције у Малом Зворнику, а које је потврдио Завод за јавно здравље из Шапца, на подручју малозворничке општине до сада има укупно троје инфицираних вирусом Корона. Све три особе су женског пола, од којих једна, иако још увек има пребивалиште на територији Малог Зворника, већ дуже време не живи на подручју ове општине.

За две особе које живе на територији Малог Зворника зна се да су старе 39 и 69 година, док за поменуту трећу заражену особу, која не станује у Малом Зворнику, Штаб још увек нема податак о годинама старости.

Како је речено, две инфициране особе са подручја општине Мали Зворник данас су, у складу са свим здравственим процедурама које прате транспорт оваквих особа до болнице, пребачене на лечење у Београд.

Обе пацијенткиње су компромитованог здравственог стања и тренутно немају испољене симптоме болести.

Да су позитивне утврђено је приликом њиховог недавног боравка на лечењу у Београду, где су превентивно тестиране на вирус Корона.

Полицијска станица у Малом Зворнику и Завод за јавно здравље из Шапца интензивно раде на утврђивању контаката које су заражене особе имале и изоловању потенцијално инфицираних.

На седници је истакнуто да су чланови породица заражених особа одмах стављени у карантин и да лекари прате њихово здравствено стање.

Командант Штаба за ванредне ситуације у Малом Зворнику и председник општине Зоран Јевтић најавио је да ће општина Мали Зворник и Општинска организација Црвеног крста пружити неопходну подршку и помоћ породицама оболелих.

Он је апеловао на све суграђане који знају да су били у контакту са оболелима од Ковида – 19 да поступе одговорно, изолују се и о томе обавесте станицу полиције или Дом здравља.

Јевтић је навео да, иако постоје најаве о постепеном ублажавању и делимичном укидању заштитних мера у наредном периоду, јер је уочено да деловање вируса слаби, још увек не треба да буде опуштања, већ је неопходно да сви и даље врло озбиљно схвате ситуацију у којој се налазимо и максимално се уздрже од социјалних контаката.

Он је поручио суграђанима да је контакте потребно свести на минимум, чак и унутар породице, бити опрезан и имати свест о томе да је свако потенцијално инфективан, а да то не зна, јер нема испољене симптоме.

С обзиром да је, поводом васкршњих празника, велики број грађана ових дана стигао у општину Мали Зворник, Јевтић је посебан апел упутио управо њима да се уздрже од кретања и контаката, да поштују прописане мере превенције и тако заштите себе и своје окружење.

Љиљана Ристановић

Извор: Општинска управа Мали Зворник

Останите код куће, будите одговорни према себи и према другима.

#Mali_Zvornik #Podrinje #Србија #Serbia #SRB

#VanrednoStanje #Covid19 #Corona

#ОстаниКодКућe #OstaniKodKuće #Sačuvajživote

Share