Предстоји обука угрожених општина за праћење критичних клизишта

Поводом почетка Пројекта: Усклађивање података о клизиштима и обука општина за њихово праћење: „BEWARE (Beyond Landslide Awareness)“ општину Мали Зворник су протекле седмице посетили професор Драгоман Рабреновић, директор Геолошког завода Србије и Велизар Николић, шеф одсека за геолошка истраживања Министарства рударства и енергетике и том приликом упознали општинско руководство са пројектом и активностима које ће у наредном периоду спроводити на подручју наше општине.

Пројекат спроводе Геолошки завод Србије, као носилац и Рударско-геолошки факултет Универзитета у Београду, као реализатор. Пројекат финансира Влада Јапана преко Канцеларије Програма Уједињених нација за развој (УНДП) у Србији.

Овим пројектом омогућено је систематско истраживање клизишта у Србији, снимање терена, процена и мапирање ризика, анализа исплативости пројеката санације клизишта, израда катастра клизишта као и обука намењена локалним самоуправама за систематско праћење клизишта.

Опширније о пројекту можете наћи на презентацији пројекта Усклађивање података о клизиштима и обука општина за њихово праћење: „BEWARE (Beyond Landslide Awareness)“

http://geoliss.mre.gov.rs/beware/?lang=sr

Фото: Општинска управа општине Мали Зворник

Извор: http://malizvornik.rs/

Share