Одлуке Извршног одбора Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника

Удружење пензионера и инвалида Малог Зворника, Извршни одбор и Скупштина предузимају иницијативе и акције код државних органа, организација социјалног осигурања, здравствене и социјалне заштите и других асоцијација које се баве питањима пензионера у циљу побољшања материјалног, социјалног и опште-друштвеног положаја пензионера.

У 2021. години реализују два пројекта: „Превоз пензионера и инвалида ради лакшег доласка доктору и другим јавним установама” и „Побољшање друштвено социјалног живота пензионера и инвалида Малог Зворника”.

Према речима председнице Удружења Драгане Алексић, од чланарине је у децембру 2020. године издвојена једнократна или периодична помоћ пензионерима са најнижим примањима. Поједини чланови нису у могућности ни да плате преко потребну терапију за лечење хроничних болести. „Спремни смо да помогнемо нашим суграђанаима и члановима када немају искуства, суочавају се са тежим обољењима или нису у могућности да закажу преглед код врхунских стручњака у Клиничком центру Србије и Институту за ортопедско-хируршке болести „Бањица”, нису у стању да организују превоз санитетом до клиничко-болничких установа у Београду, а можемо да контактирамо надлежне организације у најкраћем року и обезбедимо ефикасну негу геронтодомаћица, драгоцену помоћ за старија лица и одрасле особе са инвалидитетом”.

„У наставку пројектних активности, и у 2021. години обезбедили смо бесплатан превоз у локалном саобраћају свим пензионерима, лицима старијим од 65 година и инвалидима, без обзира на старосну доб. Нови превозник, након спроведеног поступка јавног тендера је „Мачва Експрес” доо Бадовинци.

Од почетка фебруара, у просторијама Удружења, врши се расподела картица за бесплатан превоз у локалном саобраћају, сваког радног дана од 8.00 до 12.00 часова. До средине августа, од планираних 1200, члановима и суграђанима који имају право на бесплатан превоз аутобусом додељено је 1160 картица.

Месечна чланарина у 2021. години остаје симболична и износи 50 динара.

И током зимске сезоне Удружење је обезбедило својим члановима набавку огревног дрвета и угља на одложено плаћање, до шест рата”, истакао је заменик председника удружења Миленко Миме Мијатовић .

Расподела 40 пакета социјално угроженим члановима који су у категорији најнижих пензија извршена је у марту 2021. године. При тој одлуци, чланови Извршног одбора, који спроводе ову акцију, руководили су се чињеницом да је 2019. и 2020. године додељено 146 пакета, те су предност у расподели имали пензионери који до сада нису примили пакет.

Према предлогу већине чланова Извршног одбора, крсна слава Удружења од 8. новембра 2021. године је Свети великомученик Димитрије – Митровдан.

Редовна седница Извршног одбора Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника одржана је у петак, 26. фебруара. Девет присутних, од 11 чланова, усвојило је Извештај о раду Удружења за 2020. годину и Програм рада Удружења за 2021. годину.

Размотрени су сви предлози за организацију једнодневних екскурзија у 2021. које су свакако, зависиле од епидемиолошке ситуације у Републици Србији.

Извршни одбор Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника, у проширеном саставу, на седници која је одржана у последњој седмици маја, донео је одлуку да се овогодишње једнодневне екскурзије за чланове Удружења организују за посете Врднику и Златару.

Прва екскурзија организована је 11. јуна, а посетили су Фрушку гору, манастире и бању Врдник.

Удружење је организовало другу једнодневну екскурзију у 2021. години, у суботу, 18. септембра. Чланови су имали прилику да посете доступне туристичке садржаје на планини Златар, али и Златибор, будући да су киша и магла омеле првобитни план да се дан проведе у  специјалном резервату природе Увац.

Фиксни контакт телефон Удружења пензионера и инвалида Малог Зворника је: 471 069

Можете се обратити председници удружења Драгани Алексић (060 61 908 72) или њеном заменику Миленку Мијатовићу (069 80 464 07)

email address: penzionermz@gmail.com

Адреса: Рибарска бб, 15318 Мали Зворник

Фото: Мали Зворник инфо

Новинар-сарадник: Далибор Крстић

Share